بورسیه تحصیلی ترکیه
تحصیل در ترکیه به دلایل متعددی متقاضیان زیادی دارد.. متقاضیان برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه در مقاطع مختلف از مزایایی چون اقامتگاه رایگان، عدم نیاز به پرداخت کامل شهریه، هزینه خدمات درمانی، هزینه های سفر، دوره های آماده سازی زبان ترکی برای اخذ مدرک تومر، دریافت حقوق ماهانه و … بهره مند خواهند شد. یکی از مزایا بورسیه تحصیلی در ترکیه پرداخت حقوق ماهانه به دانشجویان است. ماهانه به دانشجویان مقطع کارشناسی 700 لیر و به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به ترتیب 950 و 1400 لیر ماهانه پرداخت می شود، همچنین دانشجویان کارشناسی برای دریافت بورسیه تحصیلی می بایست سنی کمتر از 21 سال و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نیز می بایست سنی کمتر از 30 و 35 سال داشته باشند. فرایند درخواست بورسیه تحصیلی از اواسط دی ماه هر سال آغاز شده و تقریبا تا انتهای تیرماه سال بعد با ارسال جواب پذیرش یا عدم پذیرش به دانشجو انجام می پذیرد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کسب بورسیه تحصیلی از ترکیه تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
زمان ثبت نام بورسیه ترکیه 2024 | بورسلاری
دانشجویان برای استفاده از ترکیه بورسلاری در سال 1403 می توانند در تاریخ 20 دی ماه لغایت 1 اسفندماه ثبت نام انجام دهند. ارزیابی بورسیه تحصیلی دانشجویان فرایندی 3 ماهه بوده و ممکن است تا اردیبهشت ماه 1404 به طول انجامد. متقاضیان برای بهره مندی از این بورسیه می بایست مصاحبه ای انجام دهند که آنجام آن منوط به خرداد و تیر ماه 1404 خواهد بود. اوایل مرداد، پاسخ ارزیابی متقاضی جهت دریافت ترکیه بورسلاری اعلام می گردد. پذیرش دانشجویان در دانشگاه های مربوطه برای بهره مندی از بورسیه متعلق به آنها از ابتدای شهریور ماه خواهد بود. دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری برای دریافت بورسیه تحصیلی می بایست از اوایل فوریه تا اوایل مارس اقدام نموده و متقاضیان بورسیه در مقطع کارشناسی، بهتر است از نیمه آوریل تا نیمه ماه می جهت بورسیه تحصیلی اقدام نمایند.
انواع بورسیه ترکیه
ترکیه به دلایل متعددی چون هزینه پایین تحصیل و اقامت و سطح بالای آموزشی در این کشور، خاستگاه بسیاری از دانشجویان به ویژه دانشجویان ایرانی برای بورسیه تحصیلی ترکیه است. یکی از مزایای تحصیل در این کشور استفاده از بورسیه دانشگاه های این کشور است. با بهره گیری از انواع بورسیه دانشجویان می توانند از تخفیفات ویژه ای برخوردار شده و از تسهیلات ویژه ای استفاده نمایند. مطابق با وب سایت دولتی ترکیه بورسلاری بیش از 438 نوع بورسیه تحصیلی برای دانشجویان بین المللی در کشور ترکیه در دانشگاه های مختلف تعریف شده است. انواع بورسیه ترکیه را بر حسب مدت زمان و رشته تحصیلی می توان به انواع ذیل طبقه بندی کرد که عبارتند از:
- بورسیه تمام وقت
این بورسیه در تمامی مقاطع تحصیلی به دانشجویان مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری تعلق می گیرد و تنها دانشجویان می بایست معدل و رشته مناسبی داشته باشند. در دوره کارشناسی حدود 1700 لیر بصورت ماهانه، در دوره ارشد حدود 2400 لیر ماهانه و در دوره دکتری ماهانه 3000 لیر به دانشجویان پرداخت می شود. علاوه بر بهره مندی از دریافتی های ثابت ماهیانه در خصوص شهریه دانشگاه، هزینه آموزش کلاس های زبان ترکی برای اخذ مدرک تومر، کمک هزینه اقامتی، بیمه سلامتی و کمک هزینه بلیط و …نیز به دانشجویان کمک می شود.
- بورسیه دوره کارشناسی
دانشجویان رشته های مختلف مانند رشته های مهندسی، علوم اجتماعی، علوم پایه و … از این بورسیه بهره می برند.
- بورسیه دوره های کارشناسی ارشد و دکتری
متناسب با نام، این بورسیه به دانشجویان تحصیلات تکمیلی یعنی دوره های کارشناسی ارشد و دکتری تعلق می گیرد.
- بورسیه هنری
این بورسیه به دانشجویان رشته های هنر مانند آموزش صدا، فناوری های موسیقی، تئوری های موسیقی، آموزش انواع ساز موسیقی، علوم موسیقی و …با داشتن شرایطی ویژه و تحصیل در مقاطع مختلف کارشناسی، ارشد و دکتری تعلق می گیرد.
- بورسیه بر حسب شایستگی افراد
دانشجویان با شرایط ویژه نظیر داشتن معدل بالا و رزومه موفق تحصیلی می توانند از این بورسیه استفاده نمایند.
- ترکیه بورسلاری
این بورسیه مخصوص به کلیه مقاطع تحصیلی است و دانشگاه های دولتی و برخی از دانشگاه های خصوص آن را به دانشجویان ارائه می دهند. دانشجویانی که از این بورسیه بهره مند می شوند از مزایایی چون، پرداخت شهریه تحصیلی در کل دوران تحصیل خود در ترکیه معاف خواهند بود، هزینه یکساله یادگیری زبان ترکی برای اخذ مدرک تومر برای دانشجویان رایگان است، استفاده از خوابگاه رایگان، دریافت حداقل یک بلیت رفت و بازگشت به کشور مبدا دانشجو، کمک هزینه ماهیانه ای برابر با 1000 تا 18000 لیر بر حسب رشته و مقطع تحصیلی دانشجو و … استفاده خواهند کرد. ترکیه بورسلاری به دانشجویان مقطع پزشکی و دندانپزشکی نیز تعلق می گیرد. در این بورسیه علاوه بر کمک به دانشجویان در پرداخت هزینه های تحصیلی، مزایای دیگری نیز به آنها تعلق خواهد گرفت.
- بورسیه تحصیلی شورای آموزش عالی ترکیه یا coHE
این بورسیه به متقاضیان دوره های کارشناسی و ارشد تعلق می گیرد. این بورسیه تنها برای دانشجویان کشورهایی امکان خواهد داشت که سیستم آموزشی و پژوهشی آن کشورها با شورای آموزش عالی ترکیه تفاهم نامه همکاری امضا کرده باشند. دانشجویانی که از این بورسیه استفاده می کنند یا می بایست مدرک زبان ترکی تومر با حداقل نمره C1 را داشته باشند و یا به مدت یکسال دوره های زبان ترکی برای دریافت این مدرک را بگذرانند.
- بورسیه تحصیلی دولتی کشور ترکیه
دانشجویان بین المللی با استفاده از این بورسیه می توانند در طول مدت تحصیل در ترکیه از فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و امکانات آموزشی و تحصیلی بهره مند شوند. متقاضیان دریافت این بورسیه علاوه بر هزینه تحصیل در ترکیه از اسکان رایگان و بیمه درمانی نیز برخوردار خواهند شد.
- برنامه بورسیه اراسموس
دانشگاه های ترکیه عضو اتحادیه اروپا هستند و با بسیاری از دانشگاه های این اتحادیه تفاهم تبادل دانشجو و همکاری دارند. مطابق برنامه اراسموس، دانشجویان در پایان نیمسال دوم تحصیلی در صورتی که تمایل داشته باشند و از شرایط معدلی مخصوصی برخوردار باشند می توانند به مدت یک یا دو نیمسال تحصیلی را در یکی از دیگر دانشگاه های اروپایی که با دانشگاه مبدا سیستم تبادل دانشجو دارند، سپری کرده و دروس خود را در این دانشگاه ادامه دهند. این نوع از بورسیه تحصیلی سبب ارتقا سطح علمی و آموزشی دانشجویان و دانشگاه می شود و موجب می گردد تا دانشجویان بتوانند از سطوح علمی دانشگاه های برتر دیگر کشورهای اروپایی نیز استفاده کنند. این بورسیه مربوط به مقطع ارشد و دکتری است. 200 رشته مقطع دکتری و بیش از 100 رشته مقطع ارشد این برنامه را اجرا می کنند. دانشجویانی که از برنامه اراسموس بهره می گیرند می تواند از منابع مالی که توسط کنسرسیوم دو دانشگاه تامین شده استفاده کرده و تحصیلات خود را ادامه دهند. دانشجویان با تابعیت کشورهای اروپایی و یا دانشجویان غیر اروپایی که در 5 سال اخیر، حداقل مدت یکسال را در اروپا به کار و تحصیل گذرانده اند از این بورسیه برخوردار می شوند. دانشجویان اروپایی در برنامه اراسموس ماهانه 1000 یورو و دانشجویان اروپایی عضو برنامه اراسموس ماهانه 500 یورو دریافت خواهند کرد. زبان تدریس دروس در دانشگاه های عضو اتحادیه اروپا انگلیسی است. متقاضیان از دسامبر تا فوریه در صورت داشتن شرایط لازم می تواندن از این بورسیه بهره ببرند. رزومه و معدل تحصیلی مناسب،انگیزه نامه، داشتن مدرک تافل یا آیلتس و توصیه نامه از مدارک لازم برای بهره مندی از بورسیه اراسموس است.
- بورسیه فول فاند
این بورسیه توسط دولت ترکیه در تمامی مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری ارائه می گردد. ثبت نام و تقاضا برای این بورسیه اغلب اواخر دی ماه انجام می گیرد و تا اوایل اسفند ماه، تقریبا به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت.
- بورسیه درصدی
این بورسیه به نوعی کمک هزینه است و مانند بورسیه فول فاند جامع نیست.این بورسیه تنها به متقاضیانی تعلق می گیرد که مدرک SAT و یا YOS را دریافت کرده باشند.
شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه
دانشگاه های زیادی در کشور ترکیه هرساله درخواست دانشجویان بین المللی زیادی را مورد ارزیابی و پذیرش قرار می دهند. به دلیل هزینه های پایین تحصیل و اقامت در این کشور در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی، دانشجویان ایرانی می توانند با دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه های ترکیه از شرایط ویژه ای برخوردار گردند. لازم به ذکر است که بورسیه های تحصیلی به دانشجویان معدودی تعلق گرفته و متقاضیان می بایست از شرایط مشخصی برای دریافت بورسیه تحصیلی برخوردار باشند. برخی از شرایط بورسیه تحصیلی عبارتند از:
- بورسیه تحصیلی ترکیه به تمامی دانشجویان متقاضی از سراسر دنیا تعلق می گیرد و استثنایی در پذیرش دانشجویان از کشور یا کشورهایی خاص وجود ندارد.
- یکی از شرایط مهم اخذ بورسیه تحصیلی داشتن مدرک زبان انگلیسی و ترکی معتبر است. دانشجویانی که دارای مدرک زبان تافل و یا آیلتس و یا مدرک زبان ترکی تومر با نمره بالا باشند از امتیاز بیشتری جهت کسب بورسیه تحصیلی برخوردار خواهند بود.
- داشتن نمرات مناسب در آزمون های بین المللی مانند SAT، YOS، GRE و GMAT امتیاز دانشجویان جهت پذیرش بورسیه تحصیلی را بالا خواهد برد. متقاضیان دریافت بورسیه می توانند با مراجعه به سایت ترکیه بورسلاری از شرایط ویژه ای که سبب بالا رفتن امتیاز متقاضیان در دریافت بورسیه تحصیلی می شود، آگاهی یابند.
- جهت بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی، متقاضیان علاوه بر ارائه مدرک آزمون هایی نظیر SAT، YOS و GCSE می بایست ریز نمرات مقاطع پیش دانشگاهی و متوسطه خود را نیز به همراه مدرک دیپلم به دانشگاه مورد نظر ارائه دهند.
- یکی از شرایط دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه اخذ مدرک زبان ترکی تومر با سطح C1 است. لازم است تا متقاضیان این مدرک را داشته باشند و بعد برای دریافت بورسیه تحصیلی اقدام نمایند و در صورت نداشتن چنین مدرکی می بایست دوره یکساله دریافت مدرک تومر را بگذرانند.
- فارغ التحصیلان در تمام مقاطع یا دانشجویانی که در حال ادامه تحصیل هستند و در پایان همان سال تحصیلی فارغ التحصیل می شوند و یا پژوهشگران و اعضا علمی دانشگاه ها می تواند برای دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه های مختلف اقدام نمایند.
- متقاضیان بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی لازم است تا سنی زیر 21 سال داشته و دانشجویان متقاضی دریافت بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد می بایست سنی زیر 30 سال و دانشجویان متقاضی دریافت بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری می بایست سنی زیر 35 سال داشته باشند. لازم به ذکر است که تحصیل در ترکیه از نظر حداکثر سنی محدودیتی ندارد و این محدودیت ها تنها برای دانشجویان متقاضی دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه قرار داده شده است.
- افراد شهروند ترکیه که اقامت و حقوق شهروندی ترکیه را دارند نمی توانند جهت دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه اقدام کنند، همچنین افرادی که در حال تحصیل در دانشگاه های ترکیه هستند نمی توانند جهت دریافت بورسیه تحصیلی اقدام نمایند.
- دانشجویان متقاضی دریافت بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی حداقل می بایست 70 درصد حداکثر نمرات مورد نیاز در آزمون های ورودی را کسب نمایند، این حد نصاب برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به ترتیب به 75 و 90 درصد می رسد. بنابراین متقاضیان بورسیه در مقطع کارشناسی حداقل معدل 14، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حداقل معدل 15 را جهت بورسیه نیاز خواهند داشت. متقاضیان بورسیه از دانشگاه های مختلف ترکیه در رشته پزشکی، می بایست حداقل معدل 18 داشته باشند.
- متقاضیانی که شرایط لازم برای اخذ بورسیه تحصیلی را داشته باشند، پس از بررسی از سوی دانشگاه جهت مصاحبه دعوت خواهند شد. مصاحبه حضوری و در محل کنسولگری و یا سفارت انجام می گیرد و پس از قبولی در ین مصاحبه، متقاضیان شرایط کامل برای اخذ بورسیه تحصیلی را خواهند داشت.
بورسیه تحصیلی ترکیه در مقاطع مختلف
یکی از مزایای دریافت بورسیه تحصیلی در ترکیه دریافت حقوق ماهانه است. دانشجویانی که از ترکیه بورسیه دریافت می کنند علاوه بر عدم نیاز به پرداخت شهریه دانشگاه بطور کامل از دریافت حقوق ماهانه نیز بهره خواهند برد. مقاطع کارشناسی حقوق ماهانه ای برابر 700 لیر و مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به ترتیب حقوق ماهانه ای برابر با 950 تا 1400 لیر دریافت می کنند. حقوق ماهانه برای محققان و پژوهشگران ماهانه 3000 لیر است. متقاضیان تحصیل در ترکیه با داشتن شرایط سنی و معدلی لازم است تا مارک و اطلاعات خود را در سایت بورسلاری قرار دهند تا ارزیابی اولیه ای از سوی دانشگاه در این زمینه صورت پذیرد. در ادامه دانشگاه متقاضیانی که ارزیابی اولیه آنها انجام شده را لیست بندی می کنند. این لیست بندی بر حسب وضعیت تحصیلی، معدل، سن، علایق دانشگاهی، درجه انگیزه نامه و توصیه نامه دانشگاه و … انجام می گیرد.
دانشجویان منتخب به مصاحبه دعوت شده و مصاحبه اولیه ای برای آنها انجام می گیرد. پرداخت های ماهیانه، اقامت، هزینه مخارج تحصیلی دانشگاه، بیمه سلامت، آموزش زبان ترکی، بلیط یکطرفه جهت بازگشت به کشور مبدا و … از جمله مزایای بورسیه تحصیلی ترکیه است. دانشجویانی که در ترکیه بورسیه می شوند، زمانی که برای اولین بار به ترکیه می آیند و یا برای اولین بار به وطن خود باز می گردند می توانند از بلیطی رایگان بهره مند شوند. در صورتی که متقاضی ادامه تحصیل در این کشور، مدرک زبان ترکی یا تومر نداشته باشد، می توانند یکسال آموزش زبان ترکی ببینند و در این مدت از امکانات بورسیه تحصیلی استفاده کنند. دانشجویان بورسیه بیمه سلامت خواهند داشت، همچنین دانشجویان بیشتر دانشگاه های ترکیه بدون پرداخت هزینه تحصیلی و شهریه و یا تنها با پرداخت مبلغی بسیار پایین می توانند در دانشگاه های ترکیه ادامه تحصیل دهند.
مدارک لازم برای ثبت نام بورسیه ترکیه
متقاضیان بورسیه تحصیلی ترکیه لازم است تا مدارکی را به فرم درخواست خود جهت ارائه برای ارزیابی دپارتمان پذیرش تحصیلی دانشگاه الصاق نمایند. برخی از این مدارک عبارتند از:
- مدرک تحصیلی پیشین به همراه ریز نمرات آن مقطع، برای مثال متقاضیان دریافت بورسیه در مقطع کارشناسی می بایست مدرک دیپلم را به همراه ریز نمرات متوسطه ارائه نمایند. حتی دانش آموزانی که در حال ادامه تحصیل هستند، اما در همان سال فارغ التحصیل میشوند میتوانند آخرین نمرات دریافتی را برای دریافت بورسیه تحصیلی به دانشگاه مورد نظر ارائه نمایند.
- مدارک هویتی مانند کارت ملی، شناسنامه، پاسپورت و …
- مستنداتی مبنی بر قبولی در آزمون تعیین شده دانشگاه شامل آزمون SAT یا YOS
- مدارک و مستنداتی مبنی بر پذیرش و قبولی در آزمون های بین المللی چون GRE، GMAT و…
- توصیه نامه از اساتید دانشگاه پیشین به ویژه جهت دریافت بورسیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
- انگیزه نامه تحصیلی
- مدرک زبان ترکی تومر
- مدرک زبان انگلیسی آیلتس و یا تافل
- عکس رنگی و جدید از متقاضی در قطع 4*6
- شرط معدل جهت دریافت بورسیه در رشته های مختلف متفاوت است، اما اغلب جهت اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی حداقل معدل 14 از 20 یا 70 از 100، حداقل معدل 15 از 20 یا 75 از 100 در مقطع کارشناسی ارشد و در انتها حداقل نمره معدل 15 از 20 یا 75 از 100 در مقطع کارشناسی ارشد مورد نیاز خواهد بود، البته حداقل معدل قابل قبول در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، فیزیوتراپی و … برابر با 18 است.
- رزومه تحصیلی مناسب همراه با ارائه کارهای پژوهشی و تحقیقی متقاضیان
متقاضیان تحصیل در ترکیه جهت اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه های این کشور می توانند از موسسات و آکادمی های معتبری در این زمینه نظیر آکادمی سایا گروپ استفاده نمایند. آکادمی سایا گروپ خدمات مختلفی چون اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه های ترکیه، اخذ اقامت و شهروندی ترکیه، رزرو خوابگاه دانشجویی، اجاره سوییت برای دانشجویان، افتتاح حساب بانکی، ترجمه مدارک، دنکلیک یا معادل سازی مدارک، اخذ ویزای دانشجویی و … را انجام می دهد. متقاضیان کسب خدمات یاد شده می توانند با این اکادمی تماس حاصل فرمایند و پس از گرفتن راهنمایی و مشاوره از کارشناسان این شرکت در صورت نیاز از خدمات این شرکت استفاده نمایند. کارشناسان آکادمی سایا گروپ تلاش می نمایند تا بهترین و باکیفیت ترین خدمات را در کوتاهترین زمان ممکن برای متقاضیان انجام دهند و با پرداخت هزینه ای مقرون به صرفه و مناسب در مقایسه با دیگر شرکت ها در زمینه مهاجرت و خدماتی از این دست، از خدمات اکادمی استفاده نمایند.
نحوه ثبت نام بورسیه ترکیه 2024
دانشجویان برای ثبت نام در بورسیه ترکیه لازم است تا فرایند ذیل را به انجام رسانند.، مراحل مختلف این فرایند عبارتند از:
مرحله اول- ورود به سایت turkiyeburslari.gov.tr . ورود اطلاعات مورد نیاز و زدن دکمه save. لازم است تا متقاضیان به این آدرس وارد شده و بر دکمه Register کلیک نمایند تا بتوانند حساب کاربری بسازند.
مرحله دوم- پس از ذخیره اطلاعات مرحله قبل، ایمیلی به آدرس ایمیل معرفی شده ارسال می گردد و متقاضیان از طریق کلیک بر لینک موجود در این ایمیل می توانند ایمیل را تایید کرده و فرایند را ادامه دهند.
مرحله سوم- در این مرحله لازم است تا ایمیل و پسورد ورود به صفحه مورد نظر را وارد نمایید.
مرحله 4- در این مرحله به پرتال دانشجویی خود وارد شده و با تغییر زبان به فارسی می توانید، فرایند ثبت نام ترکیه بورسلاری را راحت تر انجام دهید. در این مرحله می بایست اطلاعاتی مانند اطلاعات شخصی یا personal information، اطلاعات خانوادگی یا family information، اطلاعات تماس یا contact information، اطلاعات تحصیلی یا education information، مدرک زبان یا language details، تجربه کاری یا work experience، صلاحیت ها و دستاوردهای دانشگاهی یا academic qualification، فعالیت های اجتماعی یا social activities، تجربه سفر به ترکیه یا turkey exprience و … را وارد نمایند. متقاضیان برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه از لحاظ سنی در مقطع کارشناسی می بایست سنی کمتر از 21 سال، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری سنی کمتر از 30 و 35 سال داشته باشند و در رشته پزشکی سنی کمتر از 21 سال سن داشته باشند، همچنین دانشجویان از لحاظ معدلی نیز می بایست شرایط استاندارد و تعریف شده ای داشته باشند، در مقطع کارشناسی حداقل معدل 14، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری معدلی بالاتر از 15 و جهت بورسیه در رشته پزشکی می بایست معدلی بالاتر از 18 داشته باشند.
مرحله 5- در این مرحله نیاز است تا مدارک و مستنداتی مانند مدارک هویتی، مدارک تحصیلی پیشین، ریز نمرات و … بارگذاری شده و وارد مرحله بعد شوید.
دریافت پاسخ اولیه از ترکیه بورسلاری یا بورسیه ترکیه در اردیبهشت 1404 اعلام خواهد شد. به منظور اطلاع از نتایج اولیه می توانید پس از ورود به سایت، با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، به پروفایل خود وارد شوید و از نتایج اولیه پذیرش در این تقاضا مطلع شوید. در صورتی که متقاضی در مرحله اولیه پذیرفته شده باشد، زمان مصاحبه ای برای وی تعیین خواهد شد که متقاضیان می توانند در سایت ترکیه بورسلاری از زمان و مکان مصاحبه نیز مطلع شوند. دانشگاه های ترکیه در رشته های متفاوتی چون پزشکی، مدیریت، دندانپزشکی، مهندسی، علوم بهداشتی، پرستاری و … دانشجو می پذیرند و به دانشجویان بورسیه تحصیلی اعطا می کنند. دانشگاه های زیادی در ترکیه بورسیه های تحصیلی متفاوتی را با شرایط مختلف به دانشجویان ارائه می دهند، تنها کافی است که متقاضیان دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه به سایت دانشگاه مراجعه کرده و از شرایط دریافت بورسیه تحصیلی آن دانشگاه اطلاعات کسب نمایند. آکادمی سایا گروپ در این زمینه مشاوره و راهنمایی های کاملی را به مراجعه کنندگان ارائه می دهد. از دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت و علوم ایران که انواع بورسیه تحصیلی را به دانشجویان ارائه می دهند می توانند به دانشگاه آیدین استانبول، حاجت تپه، آنکارا، کوچ و … اشاره کرد. بیشتر از 112 دانشگاه ترکیه امکان دریافت بورسیه تحصیلی را برای دانشجویان فراهم آورده و تنها متقاضیان با داشتن شرایط دریافت این بورسیه ها و انجام اقدامات لازم می توانند از بورسیه های اعطایی دانشگاه ها استفاده نمایند.
انگیزه نامه یا SOP از جمله مدارکی است که دانشجویان برای اخذ پذیرش از دیگر دانشگاه ها به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی به آن نیاز خواهند داشت. لازم است تا SOP به گونه ای نگارش گردد تا متصدیان آموزشی دانشگاه بر پذیرش دانشجو در دانشگاه و استفاده از بورسیه تحصیلی متقاعد شوند. انگیزه نامه یا SOP یا Statement of Purpose نامه ای است که دانشجویان در آن اهداف خود از تحصیل را بین کرده و به بیان همسویی این اهداف با اهداف دانشجو در آینده اشاره دارد. در نامه بیان هدف یا همان انگیزه نامه، معرفی خود، بیان تحصیلات، تجربیات کاری و موفقیت های تحصیلی و … از قسمت های مختلف sop به شمار می روند.
لازم است تا انگیزه نامه مختصر، واضح و شفاف، به دور از کپی برداری از متن دیگران، پیوستگی ساختاری و معنایی، ارائه جزئیات و … را به همراه داشته باشد.
توصیه می گردد تا یک انگیزه نامه مناسب از ساختاری چون مقدمه، سابقه تحصیلی، دلایل انتخاب کشور مقصد و تحصیل در آن، تجربیات کاری، اهداف بلند مدت متقاضی برای تحصیل، نتیجه گیری و پیام تشکر از خوانندگان متن تشکیل شده باشد. می توان با پاسخ به سوالاتی در انگیزه نامه، هدف و سمت و سوی ادامه تحصیل در دانشگاه و کشوری دیگر را مشخص کرد. پاسخ به سوالاتی نظیر دلیل انتخاب رشته مورد نظر، ارتباط رشته انتخاب شده با پیشینه تحصیلی و شغلی، توضیح در خصوص گپ های تحصیلی و کاری، شغل مورد نظر بعد از فارغ التحصیلی، تاثیر ادامه تحصیل در این رشته در کوتاه مدت و بلند مدت بر آینده شغلی، ارائه اسامی دانشگاه هایی که در کشور مبدا رشته فوق را ارائه می دهند، ساختار دروس رشته مورد نظر، توضیح در خصوص وضعیت مالی، سوابق ویزای سفری و … می توانند موضوعات مهم داخل انگیزه نامه را تشکیل دهند.
نگارش یک انگیزه نامه مناسب می تواند شرایط لازم برای کسب بورسیه تحصیلی ترکیه را به نفع دانشجویان تغییر دهد. یکی از مهمترین مستندات جهت اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه های مختلف دنیا به ویژه ترکیه نگارش مناسب و اصولی انگیزه نامه است. متن مناسب انگیزه نامه متصدیان ارائه بورسیه تحصیلی را متقاعد می سازد تا با درک انگیزه های متقاضیان از ادامه تحصیل در کشور ترکیه، بورسیه تحصیلی را به آن ها ارائه نمایند. در نگارش این متن، دانشجو می بایست تمرکز خود را بر این موضوع قرار دهد که چه چیزی وی را واجد شرایط برای بورسیه مد نظر خواهد کرد.
انگیزه نامه چه تاثیری بر بورسیه تحصیلی ترکیه دارد
از چه طریقی بورسیه تحصیلی ترکیه بگیریم
به منظور دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه های ترکیه در ابتدا می بایست در سایت بورسیه بورسلاری حساب کاربری ایجاد کنید. در زمان ایجاد حساب کاربری لازم است تا تمامی مدارک لازم را بطور کامل در پروفایل خود آپلود کنید. این مدارک علاوه بر مدارک هویتی و شناسایی، مدارک وضعیت تحصیلی و ریز نمرات، شامل رزومه تحصیلی و انگیزه نامه، توصیه نامه و … ست و نشان می دهد تا افراد توانایی های لازم برای کسب موفقیت را خواهند داشت. در لیستی در این سایت، می بایست رشته ها و دانشگاه هایی که متقاضیان تقاضای بورسیه از آنها را دارند لیست شوند. نوشتن انگیزه نامه بطور کامل با شرح تمامی جزئیات در دریافت بورسیه تحصیلی از دانشگاه مورد نظر موثر خواهد بود. مدارک آپلود شده از سوی دانشگاه های لیست شده، بررسی شده و در صورت تایید جهت مصاحبه افراد فراخوانی می شوند.
برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه پس از ثبت مدارک مورد نیاز در سایت ترکیه بورسلاری و در پروفایل مربوط به متقاضی مراحلی طی می شوند تا در صورت پذیرش یا عدم پذیرش بورسیه متقاضی ارزیابی انجام گیرد. در مرحله اول دانشگاه های لیست شده متقاضی تمامی مدارک بارگذاری شده در سایت از جمله مدارک تحصیلی، شرایط سنی، ریز نمرات، انگیزه نامه و … را مورد بررسی اولیه قرار می دهند. دانشگاه هایی که مدارک برخی از دانشجویان را تایید می کنند، آنها را به مصاحبه دعوت می نمایند و تاریخ و مکان مصاحبه را به دانشجویان ایمیل می کنند. برخی از دانشگاه ها پیش از مصاحبه، آزمون اولیه ای را از متقاضیان می گیرند. این آزمون 30 سوال تستی از درس های ریاضی، هندسه و منطق است. این آزمون به ترکی یا انگلیسی برگزار می گردد و به مدت یک ساعت خواهد بود. این آزمون جهت بورسیه تحصیلی رشته های علوم پایه، مهندسی و علوم اجتماعی انجام می گیرد. در صورت کسب نمره قبولی در آزمون مربوط، افراد جهت مصاحبه دعوت می شوند و زمان و مکان مصاحبه برای متقاضیان ایمیل می شود. در صورت پذیرش در مصاحبه اسامی متقاضیان بورسیه تحصیلی در ترکیه از طریق سایت ترکیه بورسلاری اعلام شده و متقاضی از این امتیاز استفاده خواهد کرد.
مصاحبه به صورت آنلاین و یا به صورت حضوری انجام می گیرد. مصاحبه حضوری در دانشگاه مورد نظر و یا در سفارت ترکیه انجام می گیرد. در مصاحبه حضوری سوالات دقیق و جزیی تری در خصوص انگیزه، اهداف و سابقه تحصیلی متقاضیان از آنها انجام می شود. مصاحبه آنلاین اگرچه غیر حضوری است اما از مصاحبه حضوری کمی مشکل تر بوده و به صورت سوالات تستی چهار گزینه ای سوالاتی از متقاضیان به صورت آنلاین انجام می شود. زمان مصاحبه حضوری 15 تا 30 دقیقه و زمان مصاحبه آنلاین حدود 30 دقیقه خواهد بود.
اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی
یکی از انواع بورسیه های تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی بورسیه Harran Scholarship Program است. این بورسیه تنها برای دانشجویان ایرانی و چند کشور محدود دیگر و آن ها در رشته پزشکی، رشته مطالعات اسلامی، زبان و ادبیات ترکی قرار گرفته است. دانشجویان مقطع کارشناسی که بورسیه تحصیلی این مقطع را دریافت می کنند علاوه بر استفاده از مزایایی چون خوابگاه دانشجویی و هزینه تحصیل رایگان و … بطور ماهانه حدود 700 لیر دریافت می کنند. ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه از اواسط دی ماه انجام شده و اوایل اسفند ماه به پایان می رسد. اعلام نتایج اولیه اردیبهشت و خرداد ماه انجام می گیرد. تا اواخر خرداد ماه مصاحبه برای دانشجویان تعیین شده و اعلام نتایج اولیه مصاحبه اوایل تیرماه است. از مرداد تا شهریور دانشجویان می توانند جهت اخذ ویزا اقدام نمایند و در آخرین مرحله دانشجویان از اواخر شهریور ماه می توانند جهت ادامه تحصیل به ترکیه سفر نمایند. در اختیار داشتن مدرک زبان انگلیسی تافل یا آیلتس و مدرک زبان ترکی تومر امتیاز محسوب شده و شانس متقاضیان را برای دریافت بورسیه تحصیلی افزایش می دهد.
متقاضیان اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه های ترکیه می بایست پارامترهای زیادی چون توانایی و مهارت، معدل و ریز نمرات، داشتن شایستگی و تمکن مالی را داشته باشند.
اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد
بورسیه های تحصیلی Ali Kuşçu Science and Technology Scholarship و İbni Haldun Social Sciences Scholarship برای دریافت بورسیه تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می شود. به ترتیب بورسیه اول در رشته های علوم پایه، مهندسی و تکنولوژی ارائه شده و بورسیه دوم مربوط به رشته های علوم انسانی، مطالعات اسلامی، ادبیات و زبان ترکی است. بورسیه Research Scholarships از دیگر بورسیه های تحصیلی ارائه شده به دانشجویان مقطع دکتری است. متقاضیان بورسیه در مقطع کارشناسی ارشد علاوه بر استفاده از مزایای تحصیلی نظیر عدم پرداخت شهریه، ماهانه حدود 900 لیر در ماه دریافت خواهند کرد.
اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری
بورسیه های تحصیلی Ali Kuşçu Science and Technology Scholarship و İbni Haldun Social Sciences Scholarship علاوه بر مقطع کارشناسی ارشد به مقطع دکتری نیز اختصاص داده می شود. برای محققان و پژوهشگرانی که قصد پژوهش در کشور ترکیه را دارند، بورسیه دیگری با نام Turkish Language Program for Public Officials and Academicians ارائه می گردد. این بورسیه به منظور یادگیری زبان ترکی برای محققان جهت پیشبرد امور در کشور ترکیه است. مدت زمان ارائه این بورسیه 8 ماه است و طی آن محققیان می توانند در مرکز زبان دانشگاه استانبول به یادگیری زبان ترکی بپردازند تا راحت تر بتوانند در سمینارها، کنفرانس ها، همایش ها و … شرکت کنند. دانشجویان مقطع دکتری پس از دریافت بورسیه در این مقطع علاوه بر استفاده از مزایایی مانند بیمه درمانی رایگان، هزینه رفت و برگشت به کشور به طور رایگان، هزینه تحصیل رایگان و … ماهانه حدود 1400 لیر از کشور ترکیه دریافت می کنند.
طیف وسیعی از دانشگاه های ترکیه عضو اتحادیه اروپا هستند و از نظر کیفیت و رتبه بندی جایگاهی ارزنده داشته و مدارک اعطایی از سوی دانشگاه های این کشور ارزشمند بوده و در اکثر کشورهای دنیا قابلیت دنکلیک یا معادل سازی دارد. تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه های ترکیه در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی مقرون به صرفه و مناسب است. بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری بسیاری از هزینه های تحصیل، هزینه اقامتگاه و قسمتی از هزینه های دانشجویی را پوشش می دهد. متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری با داشتن مدرک بین المللی آیلتس یا تافل می توانند دروس این مقطع را به زبان انگلیسی سپری کرده و از این لحاظ مشکلات ناشی از یادگیری زبان ترکی را نخواهند داشت. متقاضیان تحصیل در مقطع دکتری لازم است تا حداکثر سن 35 سال را داشته باشند. حداقل معدل کارشناسی ارشد دانشجویان می بایست 15 از 20 یا 75 از 100 باشد. بورسیه مقطع دکتری بسیاری از هزینه های دانشجویان را پوشش داده و متقاضیان تحصیل در این مقطع می توانند با صرف هزینه ای کمتر در این کشور ادامه تحصیل دهند. ترکیه بورسلاری، توبیتاک و بورسیه بانک توسعه اسلامی از انواع بورسیه در مقطع دکتری هستند. بورسلاری توسط دولت ترکیه تامین شده و به متقاضیانی از خاورمیانه، آسیای مرکزی، اروپای شرقی و آفریقا تعلق می گیرد. بورسیه توبیتاک توسط شورای تحقیقات علمی و فناوری ترکیه به دانشجویان تعلق می گیرد. بورسیه بانک توسعه اسلامی به دانشجویان عضو کشورهایی که در توسعه اسلامی حضور دارند، تعلق می گیرد. دانشگاه کوچ، سابانجی، فنی خاورمیانه و … از مهمترین دانشگاه های برای اخذ بورسیه تحصیلی مقطع دکتری هستند.