تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در ترکیه به خصوص در بهترین دانشگاه های ترکیه متقاضیان زیادی به ویژه میان دانشجویان ایرانی دارد. متقاضیان تحصیل در ترکیه پزشکی  پس از اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر می بایست در خصوص دریافت ویزای تحصیلی اقدام نمایند. پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه همراه با آزمون SAT و یا YOS و داشتن مدرک زبان انگلیسی تافل، آیلتس و مدرک زبان ترکی تومر امکان پذیر است. هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی به مراتب کمتر از دانشگاه های خصوصی است. متقاضیان تحصیل رشته پزشکی در دانشگاه های خصوصی نیاز به معدل و ریز نمرات ندازند و متقاضیان می توانند با رزومه تحصیلی و معدل مناسبی به دانشگاه خصوصی مورد نظر خود راه یابند. مدرک زبان انگلیسی یا ترکی برای ثبت نام در دانشگاه های خصوصی اهمیتی ندارد. در صورت ضعیف بودن زبان انگلیسی و یا ترکی افراد، یک سال در آکادمی های مربوط به دانشگاه زبان ترکی و انگلیسی دانشجویان تقویت شده و پس از آن افراد به ادامه تحصیل در این دانشگاه می پردازند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تحصیل پزشکی در ترکیه تا انتهای این متن با ما همراه باشید.

تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه
0
حداقل سن برای رشته های پزشکی
0
دانشگاه های خصوصی و دولتی
0
برنامه های آموزشی

شرایط بورسیه و تحصیل در ترکیه پزشکی

متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی، داروسازی، پیراپزشکی و … می توانند با تحصیل در ترکیه از مزایای بالای تحصیل در این کشور استفاده نمایند. دانشگاه های ترکیه به دو دسته کلی دولتی و خصوصی دسته بندی می شوند، یکی از تفاوت های عمده این دو دسته دانشگاه در نحوه پذیرش و جذب دانشجویان است. اغلب دانشگاه های خصوصی ترکیه بدون آزمون ورودی و کنکور و تنها بر اساس معدل و رزومه تحصیلی افراد به پذیرش دانشجویان اقدام می کنند، بنابراین متقاضیان تحصیل در رشته های پزشکی، برخلاف ایران می توانند بدون کنکور و آزمون ورودی سخت و پیچیده، در این کشور ادامه تحصیل دهند. 

کیفیت و امکانات تحصیلی در دانشگاه های ترکیه نیز بالا است و اغلب دانشگاه های این کشور مورد تایید اتحادیه اروپا هستند، لذا دانشجویان ایرانی می توانند با صرف هزینه بسیار کمتر در رشته های پزشکی با سطح آموزشی بالا در دانشگاه های ترکیه مشغول به تحصیل شوند. تحصیل به زبان انگلیسی یا ترکی، به انتخاب دانشجویان، ادامه تحصیل را برای متقاضیان تسهیل می کند.

ادامه تحصیل پزشکی در ترکیه در دانشگاه های دولتی ترکیه منوط به پذیرش در آزمون ورودی است. آزمون عمومی این رشته در تمامی شهرها برگزار می شود، اما آزمون تخصصی پزشکی تنها در شهر آنکارا برگزار می شود. بسته به نوع دانشگاه حد نصاب نمره قبولی در آزمون عمومی متفاوت خواهد بود، همچنین هزینه ادامه تحصیل در رشته پزشکی بسته به نوع دانشگاه و زبان تدریس دروس متفاوت است.

هزینه تحصیل به زبان انگلیسی از هزینه تحصیل به زبان ترکی بالاتر است. حتی برخی از دانشگاه های ترکیه داشتن مدرک تافل و آیلتس زبان انگلیسی و مدرک تومر زبان ترکی را جهت پذیرش لازم می دانند. متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه های ترکیه می بایست با ورود به سایت دانشگاه از شرایط پذیرش مطلع شده و یا از طریق اخذ مشاوره و راهنمایی از کارشناسان مجموعه سایا گروپ اطلاعات لازم در این زمینه را به دست آورند. 

برای مثال دانشگاه آنکارا از بهترین دانشگاه های ترکیه در زمینه ارائه علوم پزشکی است. زبان تدریس دروس در این دانشگاه ترکی و انگلیسی است و هزینه تحصیل رشته پزشکی در این دانشگاه حدود 293400 لیر است. حداقل امتیاز 50 در آزمون yos و ارائه مدارک دیپلم با حداقل معدل 18 و شرکت در دوره های آماده سازی زبان ترکی از شرایط پذیرش در این دانشگاه است. دانشگاه قاضی از دیگر دانشگاه های برتر ترکیه در زمینه ارائه رشته های پزشکی است. زبان تدریس دروس در این دانشگاه به ترکی و انگلیسی است.

هزینه تحصیل رشته پزشکی این دانشگاه 165624 لیر است. کسب نمره قبولی در آزمون sat و داشتن حداقل معدل 18 دیپلم به همراه تافل بین 72 الی 79 و مدرک زبان انگلیسی آیلتس بین 6 تا 6.5 و داشتن مدرک زبان ترکی تومر در سطح C1 جهت پذیرش در این دانشگاه مورد نیاز است.

دانشگاه اوسکدار نیز از دیگر دانشگاه های ترکیه است که رشته پزشکی را ارائه می دهد.  زبان تدریس دروس این دانشگاه نیز ترکی و انگلیسی است. هزینه تحصیل در این دانشگاه حدود 252960 لیر است. داشتن حداقل معدل 11 دیپلم و کسب نمره قبولی در آزمون LYS دانشگاه به همراه ارائه مدرک زبان ترکی (تومر) از شرایط پذیرش این دانشگاه است.

در میان دانشگاه های ترکیه تنها برخی از دانشگاه ها مورد تایید وزارت بهداشت ایران بوده و دانشجویان می توانند با کسب مدرک از این دانشگاه ها، مدارک خود را در ایران معادل سازی کرده و مورد استفاده قرار دهند. هر ساله دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت متفاوت خواهند بود، اما اغلب دانشگاه های آنکارا، استانبول، باشکنت، کوچ، قاضی، حاجت تپه و … از جمله دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت ایران به شمار می روند.

متقاضیان برای کسب تخصص پزشکی در ترکیه پس از پایان 6 سال دوره پزشکی لازم است تا در آزمون TUS شرکت کرده و حد نصاب نمره را کسب نمایند.  اغلب این آزمون در فروردین و شهریور ماه هر سال برگزار می گردد و دانشجویان برای کسب تخصص می بایست حداقل نمره 60 از 100 این آزمون را به دست آورند. 

در صورتی که پزشکان با مدرک پزشکی به ترکیه مراجعه کرده و تمایل به طبابت در این کشور را داشته باشند، لازم است تا مدارک خود را معادل سازی نمایند و در آزمون STS شرکت کنند تا پس از کسب حداقل نمره، مجاز به دنکلیک و معادل سازی مدرک پزشکی خود شده و بتوانند در ترکیه به کار پزشکی مشغول شوند.

معرفی رشته پزشکی در ترکیه

مدت زمان تحصیل رشته پزشکی در ترکیه 6 سال به طول می انجامد. در دو سال اول، تنها دروس علوم پایه به صورت تئوری تدریس می گردد. سال سوم اندکی عملی تر شده و دانشجویان علاوه بر دروس تئوری برخی از دروس خود را به صورت عملی می گذرانند. سال چهارم و پنجم تحصیل پزشکی در ترکیه صرفا عملی بوده و در آخرین سال یعنی سال ششم، دانشجویان به صورت کارآموزان پزشکی در بیمارستان های دانشگاهی مشغول به کار می شوند و در پایان سال ششم، پس از کسب تئوری های لازم، مهارت های لازم پزشکی را نیز به طور عملی به دست خواهند آورد. 

تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه های ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی انجام می پذیرد. متقاضیان جهت پذیرش در دانشگاه های خصوصی ترکیه به مدرک زبان انگلیسی آیلتس و تافل نیاز ندارند. دانشگاه به مدت یکسال دوره های آموزشی زبانی را برای دانشجویان به انتخاب خود دانشجویان به ترکی یا انگلیسی برگزار می کند تا سطح مهارت زبانی دانشجویان نیز ارتقا یابد که به این دوره یکساله هازرلیک می گویند. 

تحصیل در این رشته در دانشگاه های دولتی نیاز به قبولی در آزمون های SAT یا YOS با حد نصاب نمره مورد قبول دانشگاه را می طلبد. اغلب دانشگاه های ترکیه در این رشته مدارک بین المللی معتبری را به فارغ التحصیلان اعطا می کنند که اکثرا مورد تایید دانشگاه های اروپایی و آمریکایی است و افراد با مراجعه به آن کشورها، می توانند مدارک خود را معادل سازی کرده و به طبابت بپردازند. دانشگاه های ترکیه علاوه بر ارائه استانداردهای بالای آموزشی، به امکانات و تجهیزات و تکنولوژی های روز مجهز بوده و اغلب دانشگاه ها دارای بیمارستان های آموزشی هستند که دانشجویان رشته پزشکی می توانند دروس عملی خود را در این بیمارستان های آموزشی بگذرانند و تجربه لازم را به دست آورند. 

در 6 سال دوره تحصیلی رشته پزشکی در ترکیه، اغلب از سال های اول تا سوم، که به سال های پیش بالینی شناخته می شوند، تمرکز بر موضوعاتی نظری مانند آناتومی بدن، فیزیولوژی، بیوشیمی، آسیب شناسی و … است، اما از سال های چهارم تا ششم تحصیلی که به دوره های بالینی شناخته می شوند، زیر نظر پزشکان متبحر و چیره دست، مهارت های مختلفی به دانشجویان آموزش داده می شود و دانشجویان در تخصصهای مختلف پزشکی مانند جراحی داخلی، اطفال، زنان و زایمان و … مهارت کسب می کنند. دانشجویان این رشته پس از فارغ التحصیلی نیازی به گذراندن دوره و طرحی دو ساله نخواهند داشت و می توانند به راحتی جذب بازار کار شده و به رشته پزشکی بپردازند. 

دانشگاه های مختلفی در ترکیه رشته پزشکی را به متقاضیان عرضه می کنند. اگرچه شرایط پذیرش این دانشگاه های متفاوت است اما از برترین دانشگاه های ترکیه در رشته پزشکی می توان به دانشگاه حاجت تپه، استانبول، آنکارا، اژه، آتاتورک، کوچ، یدی تپه و … اشاره کرد. فارغ التحصیلان این رشته پس از پایان دوره تحصیلی خود و کسب مجوز و اقامت در ترکیه می توانند به طبابت بپردازند. 

از سال 2001 تا کنون بیشتر از 600 دانشجوی ایرانی در رشته پزشکی در کشور ترکیه تحصیل کرده اند و این رشته با توجه به برتری شرایط آن نسبت به ایران، متقاضیان زیادی میان دانشجویان ایرانی دارد.

هزینه تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه

هزینه تحصیل پزشکی در دانشگاه های خصوصی و دولتی متفاوت است. هزینه های تحصیل این رشته در دانشگاه های دولتی به مراتب از دانشگاه های خصوصی کمتر است، حتی هزینه تحصیل در دانشگاه های مختلف خصوصی نیز متفاوت است. زبان تحصیل رشته پزشکی نیز بر هزینه تحصیل تاثیرگذار است، عموما اگر زبان تحصیل انگلیسی باشد افراد ملزم به پرداخت هزینه بالاتری خواهند بود. هزینه تحصیل پزشکی در دانشگاه های دولتی ترکیه بین 240 تا 1500 دلار در دانشگاه های مختلف متفاوت است، این هزینه در دانشگاه های خصوص ترکیه بین 10000 تا 25000 دلار متفاوت است. پذیرش در دانشگاه های دولتی، پیش نیازی چون قبولی در آزمون YOS یا SAT را دارد و به دلیل سختی این آزمون ها، دانشجویان ترجیح می دهند با پرداخت هزینه ای به مراتب بیشتر در دانشگاه های خصوصی ترکیه ادامه تحصیل دهند. دانشگاه های خصوصی ترکیه برای پذیرش دانشجویان در مقطع پزشکی به پذیرش و قبولی در آزمون های SAT و YOS نیاز ندارد، حتی دانشجویان می تواند مدرک انگلیسی آیلتس یا تافل و یا مدرک زبان ترکی تومر را نداشته باشند و تنها بر حسب رزومه تحصیلی، معدل، انگیزه نامه و سایر موارد جذب دانشگاه های خصوصی ترکیه شوند. هزینه دانشگاه های مختلف خصوصی در ترکیه نیز متفاوت است. هزینه برخی از دانشگاه های خصوصی ترکیه برای تحصیل پزشکی در ترکیه به طور سالانه و بر حسب دلار مطابق جدول ذیل است.

ردیف

دانشگاه

نوع دانشگاه

شهریه سالانه به دلار

1

استانبول

خصوصی

22000

2

هالیک

خصوصی

16000

3

استانبول

خصوصی 

23500

4

آلتین باش

خصوصی

25000

5

یدی تپه

خصوصی

27500

7

باشکنت

خصوصی

96500

8

مدیپول آنکارا

خصوصی

29000

9

مدیپول استانبول

خصوصی

32500

10

بیرونی

خصوصی

23000

دانشجویان متقاضی تحصیل در رشته پزشکی در صورتی که شرایط مناسبی داشته باشند می توانند از بورسیه تحصیلی دانشگاه های ترکیه استفاده نمایند و از این طریق شهریه کمتری پرداخت نمایند. در مجموع هزینه های اقامت تحصیلی ترکیه با توجه به سطح بالای آموزش این کشور در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی و آمریکایی به مراتب کمتر است و همین مساله یکی از دلایل تقاضای بالای دانشجویان ایرانی برای تحصیل در این کشور به خصوص در رشته پزشکی است. از بورسیه های تحصیلی پزشکی می توان به بورسیه دولت ترکیه، بورسیه ابن سینا، بورسیه بورسلاری و بورسیه علوم پزشکی اشاره کرد. رشته پزشکی در ترکیه تنوع و گستردگی فراوانی دارد و دانشجویان می توانند در رشته ها و شاخه های داروسازی، دندانپزشکی(تحصیل دندانپزشکی در ترکیه)، دامپزشکی، تغذیه، مامایی، پرستاری، فیزیوتراپی، مدیریت سلامت، پزشکی عمومی و … به تحصیل بپردازند.

هزینه تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه

مدرک زبان مورد نیاز رشته پزشکی ترکیه

زبان تحصیل پزشکی در ترکیه در دانشگاه های دولتی ترکیه ترکی و زبان تحصیل پزشکی در دانشگاه های خصوصی ترکیه ترکی و یا انگلیسی به دلخواه دانشجویان است. اغلب دانشگاه های خصوصی جهت پذیرش دانشجویان پزشکی مدرک زبان انگلیسی تافل یا آیلتس و یا مدرک زبان ترکی تومر درخواست نخواهند کرد. به منظور ارتقا سطح زبان دانشجویان دوره یکساله ای برای آنان در نظر گرفته می شود که در این دوره سطح زبان ترکی یا انگلیسی دانشجویان ارتقا داده می شود و به این دوره یکساله هازرلیک می گویند. متقاضیان تحصیل رشته پزشکی در دانشگاه های دولتی ترکیه می بایست مدرک آیلتس یا تافل و مدرک زبان ترکی تومر داشته باشند.

برای تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه، یکی از الزامات مهم پذیرش در بسیاری از دانشگاه‌ها، داشتن مدرک زبان معتبر است. دانشگاه‌های ترکیه به دو زبان تدریس می‌کنند: ترکی و انگلیسی. بسته به زبان تدریس دانشگاه و برنامه تحصیلی، نوع مدرک زبان مورد نیاز متفاوت است. در ادامه، به جزئیات مدارک زبان مورد نیاز برای تحصیل پزشکی در ترکیه اشاره می‌کنم:

1. مدرک زبان انگلیسی
اگر دوره پزشکی شما به زبان انگلیسی باشد، دانشگاه‌ها معمولاً یکی از این مدارک زبان انگلیسی را از شما درخواست می‌کنند:

  1. آیلتس (IELTS) / تافل (TOEFL)

برخی دانشگاه‌ها آزمون‌های داخلی زبان هم برگزار می‌کنند، بنابراین در صورتی که مدرک بین‌المللی ندارید، ممکن است امکان شرکت در آزمون زبان داخلی دانشگاه را نیز داشته باشید.

2. مدرک زبان ترکی
اگر رشته پزشکی شما به زبان ترکی تدریس شود، لازم است تسلط به زبان ترکی را از طریق یکی از این مدارک زبان اثبات کنید:

مدرک تومر (TÖMER): معمولاً سطح B2 یا C1 برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه الزامی است.
3. آزمون‌های ورودی
بعضی از دانشگاه‌ها علاوه بر مدرک زبان، ممکن است آزمون‌های ورودی مانند YOS (آزمون پذیرش دانشجویان خارجی) یا SAT را نیز برای رشته پزشکی الزامی کنند.

متقاضیان ادامه تحصیل در کشور ترکیه در مقاطع و رشته های مختلف به خصوص رشته پزشکی می توانند جهت اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور از آکادمی سایا گروپ مشاوره و راهنمایی بگیرند. این آکادمی در زمینه های مختلفی چون دنکلیک یا معادل سازی مدارک، اخذ ویزای دانشجویی، اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه، افتتاح حساب بانکی برای دانشجویان، رزرو خوابگاه دانشجویی، اجاره سوییت و … فعالیت کرده و متقاضیان ادامه تحصیل ترکیه می توانند همواره از خدمات این شرکت استفاده نمایند. کارشناسان آکادمی سایا گروپ سعی دارند که بهترین و با کیفیت ترین خدمات را در کوتاهترین زمان ممکن برای متقاضیان به انجام رسانند و در مقایسه با دیگر شرکت ها در این زمینه، هزینه ای مقرون به صرفه تر از متقاضیان دریافت کنند.

یکی از مزایای تحصیل در دانشگاه های ترکیه تحصیل در دانشگاه های خصوص این کشور بدون نیاز به مدرک زبان و اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه از این دانشگاه ها بدون مدرک زبان است. دانشگاه های خصوصی مختلفی در ترکیه بورسیه های تحصیلی متفاوتی را به دانشجویان ارائه می دهند که حتی دانشجویان بدون داشتن مدارک زبان آیلتس و تافل یا مدرک زبان ترکی تومر نیز می توانند از این بورسیه تحصیلی استفاده نمایند. برای مثال دانشگاه های بیلکنت و سابانجی از جمله دانشگاه هایی هستند که بدون وجود مدرک زبان و تنها با شرط معدل و رزومه تحصیلی مناسب به اعطای بورسیه به دانشجویان اقدام می کنند. 

مدرک زبان مورد نیاز رشته پزشکی ترکیه

آزمون های ورودی رشته پزشکی در ترکیه

متقاضیان تحصیل رشته پزشکی در ترکیه جهت ورود به دانشگاه های دولتی این کشور و پرداخت هزینه کمتر جهت تحصیل ، لازم است تا در آزمون های ورودی YOS یا SAT نمره مناسب و استانداردی را به دست آورند. این آزمون ها نظیر کنکور ایران، آزمون های سختی است و پذیرش دانشگاه های دولتی نیز در مقایسه با دیگر دانشگاه های ترکیه کمتر است.

متقاضیان تحصیل رشته پزشکی در دانشگاه های ترکیه می توانند بدون آزمون ورودی و تنها با داشتن شرایط و رزومه تحصیلی مناسب وارد دانشگاه های ترکیه شده و با پرداخت هزینه بالاتری در مقایسه با دانشگاه های دولتی ادامه تحصیل دهند. لازم به ذکر است که دانشگاه های خصوصی مورد تایید وزارت بهداشت ایران در مقایسه با دانشگاه های دولتی ترکیه به مراتب هزینه و شهریه بالاتری دارند، همچنین دانشگاه های خصوصی که زبان تحصیل در آنها انگلیسی است در مقایسه با زبان ترکی شهریه بالاتری دریافت می کنند. حداقل سن برای پذیرش دانشگاه های پزشکی 18 سال است، دانشگاه های خصوصی برای حداکثر سن محدودیتی ندارند اما دانشگاه های دولتی برای سن محدودیت 23 سال را قرار می دهند. علاوه بر آزمون ورودی، شرط معدل برای پذیرش در دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه قرار دارد. پذیرش پزشکی در دانشگاه های دولتی با معدلی بین 17 تا 19 و کسب حد نصاب نمره در آزمون های yos یا sat امکان پذیر است و حداقل معدل برای پذیرش در دانشگاه های خصوصی ترکیه 16 است. لازم به ذکر است که شرایط یاد شده از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است و توصیه می گردد تا دانشجویان پیش از پذیرش به سایت دانشگاه مراجعه کرده و از شرایط ثبت نام و پذیرش اطلاع و آگاهی بیابند.

جهت پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه آزمون sat یا yos مورد نیاز است. آزمون sat آزمونی 180 دقیقه ای در قالب  154 سوال در بخش های ریاضیات و زبان انگلیسی است که مجموع امتیازات و نمره کسب شده در این دو مبحث 1600 است. این آزمون سالانه 6 الی 7 بار در سال برگزار می شود. آزمون yos از 80 تا 100 سوال تشکیل شده است که در سه بخش ریاضیات، هوش و هندسه تفکیک شده است. برای پاسخگویی به 35 سوال بخش ریاضیات، 40 سوال بخش هوش و 5 سوال بخش هندسه دانشجویان 120 دقیقه زمان دارند. 

مراحل اخذ ویزا برای تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه های ترکیه عبارتند از:

  • مراجعه به سایت دانشگاه مورد نظر
  • ارائه مدارک مورد نیاز دانشگاه جهت پذیرش در آن، این مدارک بر حسب نوع دانشگاه متفاوت خواهند بود اما اغلب مدرک پذیرش در آزمون SAT یا YOS، مدرک زبان انگلیسی تافل یا آیلتس، مدرک زبان ترکی تومر، ریز نمرات، رزومه تحصیلی، مدارک هویتی و شناسایی، انگیزه نامه، توصیه نامه و … از جمله این مدارک هستند.

متقاضیان پس از اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر خود می بایست برای اخذ ویزا جهت تحصیل رشته پزشکی در ترکیه اقدام کند. یکی از مدارکی که جهت اخذ ویزا می بایست تحویل سفارت گردد، مدارکی مبنی بر پذیرش از دانشگاه ترکیه است. شرایط مناسب زبان، شرایط سنی و شرایط مالی از دیگر پیش نیازها برای اخذ ویزا برای تحصیل در ترکیه پزشکی است. بسته به شرایط تحصیل در دانشگاه در صورتیکه مدارک زبان تافل یا آیلتس مورد نیاز باشد، در آزمون آیلتس نمره 6 و بالاتر و در آزمون تافل نمره 70 به بالا مورد پذیرش خواهد بود. در صورتی که دانشگاه شرط مدرک زبان ترکی یا تومر را قرار داده باشد، تسلط فرد به زبان ترکی می بایست بین رتبه B2 تا C1 باشد. در صورتیکه مدرک زبان معتبری ندارید و جهت اخذ ویزای تحصیلی از ترکیه اقدام کرده اید، احتمال ریجکت شدن یا بازگشت مدارک بسیار بالا است. تحصیل در دانشگاه های ترکیه در رشته پزشکی شرط حداکثر سنی را ندارد، تنها شرط سنی برای متقاضیانی است که تمایل به دریافت بورسیه دارند. همچنین بر حداقل سن داوطلبین محدودیت هایی قرار داده شده است، برای مثال افراد با سن کمتر از 17 سال نمی توانند جهت مقطع کارشناسی اقدام نمایند.

شرایط و تمکن مالی مناسب از دیگر شرایط دریافت ویزای تحصیلی از ترکیه است. متقاضیان تحصیل در این کشور می بایست پرینت حساب خود یا حامی مالی خود را به سفارت ارائه دهد. لازم است تا فرد توانایی پرداخت سالانه حداقل  5000 دلار را داشته باشد.

جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه پس از اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه و دریافت نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر، لازم است تا مدارک هویتی و تحصیلی دانشجو مانند آخرین مدرک اخذ شده، ریز نمرات، پاسپورت معتبر و … تکمیل گردد، همچنین پرینت حسابی به همراه گواهی تمکن مالی از بانک نیاز است. لازم است تا متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه به همراه مدارک به سفارت ترکیه در ایران مراجعه نمایند و پس از ارائه مدارک و جلسه حضوری با افسر سفارت، در فرایندی 25 روزه ویزای تحصیلی را دریافت کرده و به ترکیه سفر نمایند. توصیه می گردد تا پس از سفر به ترکیه، از پلیس محلی محل سکونت، تاییدیه اقامت دریافت شود.

گرفتن وقت سفارت جهت مصاحبه به صورت حضوری یا آنلاین امکانپذیر است. در صورت دریافت نوبت به صورت آنلاین کافی است به سایت Konsolosluk.gov.tr/Visa مراجعه کرده و زمانی جهت مراجعه حضوری مشخص گردد.زمان انتظار برای مصاحبه حضوری از 2 هفته تا 2 ماه متفاوت است. حتی افراد می توانند با پرداخت هزینه بیشتر، تقاضای مصاحبه فوری و سریعتر از موعد بدهند. در صورت قبولی در مصاحبه بین 3 روز تا 25 روز زمان خواهد برد تا ویزای تحصیلی افراد صادر گردد، لذا دریافت ویزای تحصیلی دانشگاه های ترکیه، در حالت خوشبینانه 2 هفته و در حالت بدبینانه 3 ماه زمان خواهد برد.

اخذ ویزا برای تحصیل پزشکی در ترکیه

معرفی دانشگاه های رشته پزشکی ترکیه

دانشگاه های خصوصی مورد تایید وزارت بهداشت ایران برای تحصیل در رشته پزشکی عبارتند از:

  • دانشگاه یدی تپه استانبول
  • مدیپول استانبول
  • دانشگاه آیدین استانبول
  • دانشگاه باهچه شهیر استانبول(نیاز به معدل تحصیلی بالا دارد.)
  • دانشگاه آجی بادم استانبول(نیاز به داشتن مدرک زبان ترکی یا تومر است)

بهترین دانشگاه های خصوصی ترکیه که مورد تایید وزارت بهداشت ایران هستند، عبارتند از:

  • دانشگاه ینی یوزییل استانبول
  • دانشگاه نیشانتاشی استانبول
  • دانشگاه ایستینیه استانبول
  • دانشگاه بیرونی استانبول

 

از بهترین دانشگاه های ترکیه جهت تحصیل در رشته پزشکی عبارتند از:

 

ردیف

نام دانشگاه

توضیحات

1

استانبول

حداقل نمره 40 از 100 برای پذیرش در این دانشگاه لازم است.

2

آنکارا

علاوه بر رشته پزشکی این دانشگاه 19 دانشکده و حدود 140 رشته دارد.

3

ازمیر

زبان تحصیل در این دانشگاه ترکی و یا انگلیسی است. کسب نمره قبولی آزمون YOS یکی از روش های جذب در آن است.

4

حاجت تپه

پذیرش در آزمون SAT و ACT از شرایط پذیرش در این دانشگاه است.

5

دوکوز ایلول

پذیرش در این دانشگاه بر حسب قبولی در آزمون YOS و نمره دیپلم است.

6

کاتب چلبی

پذیرش بر حسب آزمون SAT، YOS و شرط معدل انجام می پذیرد

7

قاضی آنکارا

پذیرش در آزمون SAT و معدل دیپلم مناسب برای پذیرش در این دانشگاه لازم است.

8

آتاتورک

پذیرش با آزمون YOS و بر حسب شرط معدل خواهد بود.

 

لیستی از بهترین دانشگاه های ترکیه در رشته پزشکی به همراه زبان مورد نیاز و نوع دانشگاه به شرح ذیل است:

 

ردیف

دانشگاه

نوع دانشگاه

زبان مورد نیاز تحصیل

1

مدنیت

دولتی

ترکی

2

استانبول

دولتی

ترکی یا انگلیسی

3

جراح پاشا

دولتی

ترکی یا انگلیسی

4

مارمارا

دولتی

انگلیسی

5

ساغلیک

دولتی

ترکی

6

آجی بادام

خصوصی

انگلیسی

7

آلتین باش

خصوصی

انگلیسی

8

بیکنت

خصوصی

ترکی

9

بزمی عالم

خصوصی 

ترکی

10

بیرونی

خصوصی

ترکی یا انگلیسی

11

دمیر اوغلو

خصوصی

ترکی

12

هالیچ

خصوصی

ترکی یا انگلیسی

13

آرل

خصوصی

ترکی

14

اطلس

خصوصی

ترکی یا انگلیسی

15

آیدین

خصوصی

ترکی یا انگلیسی

16

مدیپول

خصوصی

ترکی یا انگلیسی

17

اوکان

خصوصی

ترکی یا انگلیسی

18

ساغلیک

خصوصی

ترکی یا انگلیسی

19

ینی یوزییل

خصوصی

ترکی

20

ایستینیه

خصوصی

ترکی یا انگلیسی

21

کوچ

خصوصی 

انگلیسی

22

مال تپه

خصوصی

ترکی یا انگلیسی

23

نیشانتاشی

خصوصی

ترکی 

24

اسکودار

خصوصی

ترکی یا انگلیسی

25

یدی تپه

خصوصی

ترکی

26

باهچه شهیر

خصوصی

انگلیسی

مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه

رشته پزشکی یکی از رشته های پرطرفدار ترکیه بوده و تحصیل در این رشته مزایای زیادی را برای دانشجویان به دنبال خواهد داشت. اغلب دانشگاه های ترکیه سطح کیفی و بالای آموزشی دارند و عضو اتحادیه اروپا هستند و دانشجویان پس از کسب مدرک از دانشگاه های ترکیه می توانند از مدرک خود در دیگر کشورهای اروپایی عضو اتحادیه اروپا نیز استفاده نمایند. در صورتی که دانشجو تمایل به بازگشت به ایران و طبابت در کشور ایران را داشته باشد، لازم است تا در دانشگاههایی در ترکیه به تحصیل رشته پزشکی بپردازد که مورد تایید وزارت بهداشت ایران باشند. در صورتی که دانشگاه مورد تایید وزارت بهداشت ایران باشد،مدرک اخذ شده از دانشگاه در ایران قابلیت معادلسازی داشته و فارغ التحصیلان با استفاده از مدرک معادل سازی شده می توانند در ایران نیز طبابت نمایند.

اغلب دانشگاه های ترکیه که رشته پزشکی در آن ها ارائه می گردد مجهز به آزمایشگاه هایی پیشرفته، بیمارستان هایی آموزشی، وسایل و تجهیزات به روز و … جهت آموزش دانشجویان هستند و دانشجویان می توانند دوره های عملی رشته پزشکی خود را با بهره گیری از بهترین امکانات بگذرانند. 

هزینه تحصیل و اقامت در دانشگاه های ترکیه در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی به مراتب ارزان تر است و در عین حال دانشجویان پزشکی می توانند از سطح کیفی بالای آموزشی نیز برخوردار باشند. دانشجویان با داشتن شرایط ویژه تحصیلی می توانند از بورسیه دانشگاه های ترکیه نیز استفاده نمایند و از تخفیفات دانشجویی زیادی در شهریه دانشگاه خود استفاده کنند.  دوره چهارم و پنجم رشته پزشکی دروس عملی فراوانی دارد و پزشکان دوره های کارآموزی زیادی را در حوزه چشم، گوش، حلق، بینی، ارتوپدی، مغز و اعصاب، جراحی قلب و … می گذرانند. در سال ششم تحصیل دانشجویان که آخرین سال تحصیلی است و به دانشجویان این دوره دکتر اینترن میگویند، دانشجویان به صورت کارورز در کلینیک ها و بیمارستان های کوچک و بزرگ برای کسب مهارتهای لازم به طبابت می پردازند تا علاوه بر کسب مهارت و تجربه لازم بتوانند از نزدیک با بیماران ارتباط داشته باشند.

دانشجویانی که در ترکیه رشته پزشکی را گذرانده اند، پس از فارغ التحصیلی نگران یافتن شغل نخواهند بود و این افراد با اتمام دوران تحصیل از سوی وزارت بهداشت ترکیه جذب می شوند. رشته پزشکی در ترکیه نظیر دیگر نقاط دنیا از رشته های پر درآمدی است که فرد شاغل در آن جایگاه اجتماعی بالایی در کنار درآمد مناسب خواهد داشت. دانشجویانی که در ترکیه رشته پزشکی را میگذرانند، پس از فراغت از تحصیل برخلاف ایران، نیاز به گذراندن طرح دوساله نخواهند داشت و فارغ التحصیلان نسبت به ایران زودتر می توانند وارد بازار کار شوند.

شباهت های فرهنگی میان ایران و ترکیه، نزدیکی این کشور به ایران و تسهیل رفت و آمد، دین یکسان و … از دیگر مزایای تحصیل ترکیه است که زندگی و تحصیل در ترکیه پزشکی را برای دانشجویان ایرانی آسان تر خواهد کرد.

تمامی دانشگاه های ترکیه مورد تایید کشور آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی عضو اتحادیه اروپا است و دانشجویان پزشکی برای مهاجرت به این کشورها و استفاده از مدرک کسب شده، مشکلی نخواهند داشت.

شرایط دانشجویان پس از اتمام دوران دانشجویی پزشکی

فارغ التحصیلان رشته پزشکی برخلاف دانشجویان ایرانی که پس از فارغ التحصیلی لازم است تا 2 سال طرح بگذرانند، نیازی به گذراندن طرح نداشته و می توانند جذب بازار کار شوند. درآمد ماهانه پزشکان بر حسب تخصص پزشکی بین 20000 تا 100000 لیر در ماه است. مطابق با جدول زیر، سطح درآمدی برخی پزشکان مطابق جدول زیر است.

 

تخصص

سطح درآمد ماهانه

قلب

50000 تا 70000 لیر در ماه

مغز و اعصاب

70000 تا 100000 لیر در ماه

عمومی

20000 تا 30000 لیر در مه

اطفال

30000 تا 40000 لیر در ماه

 

فارغ التحصیلان کشور ترکیه می توانند پس از اتمام تحصیل و اخذ اقامت از این کشور، مجوز فعالیت خود را دریافت نمایند. فارغ التحصیلان می توانند تحصیلات تکمیلی برای اخذ تخصص در حوزه مورد نظر را بگذرانند و در حوزه قلب و عروق، مغز و اعصاب، کلیه و مجاری ادرار، گوش حلق و بینی، مطالعات انکولوژی و … مدارک لازم را به دست آورده و در حوزه های تخصصی تری به طبابت بپردازند.

برخی از پزشکان پس از فارغ التحصیلی جذب تحقیق و پژوهش می شوند و حتی برخی در موضوعات خاص و جزیی تری تحقیق و بررسی کرده و به مراکز مطالعاتی و پژوهشی وابسته می شوند. فارغ التحصیلان جهت اخذ اقامت و اخذ مجوز طبابت در ترکیه مدرک زبان ترکی معتبر به نام تومر را به دست آورند. حتی فارغ التحصیلان کشورهای دیگر برای امکان طبابت و پزشکی در ترکیه می بایست مدارک خود را دنکلیک و معادل سازی کرده و در آزمونی به نام STS شرکت نمایند. این آزمون تنها یک بار در سال برگزار می گردد. 

فارغ التحصیلانی که قصد بازگشت به ایران را دارند، زمانی می توانند از مدارک پزشکی اخذ شده خود استفاده نمایند که آنها را دنکلیک یا معادل سازی کرده باشند، همچنین معادل سازی مدارک پزشکی برای دانشگاه هایی امکان پذیر است که مورد تایید وزارت بهداشت ایران باشند.

شرایط و مدارک شرایط اخذ ویزا تحصیلی پزشکی

متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی برای اخذ ویزای دانشجویی می بایست نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر را داشته باشند. به منظور دریافت نامه پذیرش لازم است تا پیشتر دانشگاه خود را انتخاب کرده باشند و متناسب با شرایط دانشگاه مدرک دیپلم، ریز نمرات، انگیزه نامه، توصیه نامه، رزومه تحصیلی، مدرک زبان تافل یا آیلتس انگلیسی و یا مدرک زبان ترکی تومر و … را به دانشگاه ارسال نمایند. زمانی که دانشگاه متقاضی را مورد پذیرش قرار داد، افراد می بایست برای دریافت ویزای دانشجویی اقدام نمایند. متقاضیان ویزای دانشجویی می بایست مدارک لازم هویتی و شناسایی خود را به همراه نامه پذیرش دانشگاه به سفارت ترکیه در ایران ارسال نمایند. پس از بررسی این مدارک زمان مصاحبه ای برای افراد مشخص می شود و ارزیابی نهایی جهت ارائه ویزای دانشجویی در روز مصاحبه انجام می گیرد. لازم است تا افراد برای دریافت ویزای تحصیلی از ترکیه شرایط سنی، زبان ترکی و انگلیسی و تمکن مالی را داشته باشند. در صورت نیاز به مدرک زبان انگلیسی داشتن مدرک آیلتس 6 به بالا و مدرک تافل 70 به بالا الزامی است، همچنین در صورت نیاز به مدرک زبان ترکی تومر، بسته به نوع دانشگاه مدرک تومر B2 تا C1 مورد نیاز خواهد بود. 

لازم است تا متقاضیان شرایط سنی مناسب را نیز داشته باشند، حداقل سن برای پذیرش رشته پزشکی در ترکیه 18 سال است و افراد با سنین پایین تر نمی توانند ویزای دانشجویی دریافت کنند. حداکثر سن در دانشگاه های ترکیه محدودیتی ندارد، مگر اینکه دانشجویان بخواهند از بورسیه تحصیلی استفاده کنند و یا در دانشگاه های دولتی تحصیل نمایند. 

متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی می بایست تمکن مالی لازم برای تحصیل در ترکیه پزشکی را داشته باشند. پرینت حساب فرد یا حامی مالی وی می بایست نشاندهنده حداقل تامین سالانه 5000 دلار در سال باشد، لذا پرینت حساب نیز به عنوان دیگر مدارک برای اخذ ویزای دانشجویی به سفارت ارائه می گردد.

طبابت در ترکیه پس از اتمام رشته تحصیلی

یکی از مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه در مقایسه با تحصیل پزشکی در ایران، طبابت در ترکیه پس از فارغ التحصیلی است. در ایران پزشکان پس از فارغ التحصیلی می بایست 2 سال طرح بگذرانند و پس از کسب تجارب لازم و دریافت مجوز، امکان طبابت به آنها داده می شود، اما در ترکیه افراد پس از فارغ التحصیلی و دریافت اقامت و گواهی طبابت از این کشور می توانند بدون گذراندن طرح در کشور ترکیه به طبابت مشغول شوند.  پزشکان در ترکیه علاوه بر جایگاه اجتماعی بالا از لحاظ مالی نیز شرایط و درآمد مناسبی خواهند داشت. به منظور دریافت اجازه کار، فارغ التحصیلان می بایست درخواست اجازه کار طبابت را به سازمان های ذیربط ارائه دهند، این درخواست می بایست توسط دانشگاه تایید شده و به اداره مهاجرت ترکیه رسانده شود. امکان تغییر شرایط برای دریافت گواهی طبابت وجود دارد، لذا افراد می بایست خود را در این زمینه به روز نگه دارند و از خدمات آکادمی سایا گروپ در صورت لزوم استفاده نمایند.

به منظور دریافت مشاوره رایگان و تسریع در کارهای پذیرش تحصیلی در ترکیه، فقط کافیست به مشاوران ما پیام دهید.
 و یا فرم مشخصات را پر کرده تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.