آزمون GRE
آزمون GRE که مخفف Graduate Record Examination آزمونی با هدف سنجش توانایی تحصیلی افرادیست که متقاضی تحصیل در مراکز علمی معتبر سراسر دنیا هستند. در آزمون GRE سه موضوع مهارتی: محاسبات ریاضی، درک مطلب و همچنین مقاله نویسی مورد بررسی قرار می گیرد.این آزمون از نظر درجه سختی توسط شرکتکنندگان در درجهی آزمونهای دشوار زبان انگلیسی قرار میگیرد. چرا که در این آزمون مهارتهایی نظیر علم ریاضی، احتمالات، جبر و هندسهی شرکتکنندگان مورد بررسی سنجش میگیرد. البته این مباحث جز مباحث دشوار ریاضی نیستند ولی به دلیل اینکه شما میبایست جواب سوالات و در برخی موارد تحلیل جواب خود را به زبان انگلیسی و به نحوی متقاعد کننده و منطقی مورد بررسی قرار دهید، در اغلب اوقات این بخش جز بخشهای دشوار آزمون GRE محسوب میشود. آزمون جی آر ای به دو نوع متفاوت با نامهای GRE General و GRE Subject برگزار میشود. این دو آزمون در نحوه برگزاری و محتوای مورد سنجش با یکدیگر متفاوت هستند که اکنون به مقایسهی این تفاوتها میپردازیم.
آزمون بین المللی و استاندارد gre آزمونی است که جهت ورود به بسیاری از دانشگاه های معتبر دنیا و تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی الزامی است. این آزمون به دو نوع جنرال و سابجکت دسته بندی می شود که نوع Subject تنها در خصوص برخی رشته ها برگزار می گردد. اغلب در آزمون جی آر ای سطح مهارت رایتینگ، درک مطلب و ریاضیات دانشجو مورد بررسی و سنجش قرار می گیرد. نمره هر بخش در آزمون GRE بین 130 تا 170 است، این به این معنا است که مجموع نمرات آزمون GRE بین 390 تا 510 متغیر است. این آزمون بطور ماهانه برگزار می گردد و متقاضیان شرکت در آن می توانند پس از پرداخت هزینه، آزمون خود را به صورت کاملا آنلاین انجام دهند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آزمون gre و شرایط پذیرش در آن تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.و برای اطلاع از ازمون yos و آزمون sat به مقاله مربوطه مراجعه کنید
آزمون GRE چیست؟
آزمون GRE یا Graduate Record Examination آزمونی استاندارد، تعریف شده و بین المللی است که به منظور پذیرش متقاضیان تحصیل در سطح مقطع تحصیلات تکمیلی انجام می پذیرد و مهارت های کلامی، استدلالی، ریاضیات و منطق دانشجویان را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد.
دانشجویان با پذیرش در این آزمون می توانند در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری در رشته های مختلف پذیرش شوند. این آزمون را می توان به سه بخش کلی مقاله نویسی، درک مطلب و مهارت های ریاضی بخش بندی کرد.
انواع آزمون GRE
آزمون GRE را می توان به دو نوع General و Subject تقسیم بندی کرد. این دو دسته بندی در نحوه برگزاری و موارد مورد ارزیابی با یکدیگر متفاوتند. در آزمون GRE General به دو صورت کامپیوتری و کاغذی انجام می گیرد، البته این آزمون در ایران اغلب به صورت کامپیوتری برگزار می گردد. این آزمون از سه بخش نگارش تحلیل یا Analytical writing assessment ، بخش درک مطلب و لغت یا Verbal reasoning و در نهایت بخش استدلال ریاضی یا Quantitative Reasoning تشکیل شده است. بخش نگارش تحلیلی 60 دقیقه بوده و دو متن رایتینگ برای نگارش دانشجو به او داده می شود. بخش وربال یا درک مطلب که 40 سوال دارد و دانشجویان می بایست در 30 دقیقه به آن پاسخ دهند. بخش استدلالات ریاضی شامل 20 سوال است که دانشجو برای پاسخ به آنها 70 دقیقه زمان دارد. اغلب دانشگاه های معتبر دنیا حداقل نمره 300 تا 310 را برای پذیرش در دانشگاه در نظر می گیرند. نمره هر بخش در آزمون GRE بین 130 تا 170 است، این به این معنا است که مجموع نمرات آزمون GRE بین 390 تا 510 متغیر است. نوع دوم از آزمون جی آر ای، GRE Subject است. در این آزمون دانش زبان دانشجو در خصوص موضوعات آکادمیک مورد سنجش قرار می گیرد. این آزمون تنها به صورت کاغذی برگزار می گردد و مراکز برگزار کننده این آزمون محدود است. تنها در برخی از رشته ها مانند زیست شناسی، ادبیات انگلیسی، ریاضیات، شیمی، روانشناسی و فیزیک آزمون سابجکت برگزار می گردد. در سال 2016 این آزمون برای رشته هایی چون بیوشیمی، زیست شناسی سلولی و مولکولی نیز برگزار گردید، اما امروزه این آزمون برگزار نمی گردد.آزمون GRE جنرال (GRE General)
این آزمون به دو شیوه کامپیوتری و کاغذی برگزار میگردد با توجه به اینکه در ایران عمدتا آزمون کامپیوتری مورد استفاده است بیشتر تمرکز ما هم بر روی همین آزمون خواهد بود.
آزمون GRE کامپیوتری در سه بخش مختلف مهارتهای شما را مورد ارزیابی قرار میدهد:
- بخش نگارش تحلیلی (Analytical Writing Assessment) :
در این بخش فرد شرکتکننده در آزمون لازم است ۲ سوال را در مدت زمان شصت دقیقه (یک ساعت) پاسخ دهد. این بخش در مجموع شامل شش نمره است که بهصورت نیم نمره کم یا زیاد میشود.
- بخش لغت و درک مطلب (Verbal Reasoning):
در این بخش از امتحان جی ار ای، شرکتکنندگان لازم است ۴۰سوال را که متشکل از دو مجموعه ۲۰ تایی است در مدت زمان سی دقیقه پاسخ دهند. شما میتوانید بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ نمره از این بخش کسب کنید که این نمرات بهصورت یک نمرهای تغییر میکنند.
- بخش استدلال ریاضی(Quantitative Reasoning):
در بخش استدلال ریاضی که شاید خاصترین بخش از آزمون جی آر ای است، شرکتکنندگان لازم است چهل سوال متشکل از دو مجموعهی ۲۰ سوالی را در مدت زمان ۷۰ دقیقه پاسخ دهند. نمرهی این بخش هم دقیقا مشابه بخش دانش لغت سنجیده میشود به نحوی که شما میتوانید در این بخش هم بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ نمره کسب نمایید و نمرات بهصورت یک نمرهای تغییر خواهند کرد. در نظر داشته باشید با توجه به توضیحاتی که ارائه شد شما برای نگارش دو بخش رایتینگ خود یک ساعت زمان دارید و برای چهل سوال از بخش واژگان یک ساعت دیگر زمان خواهید داشت علاوه بر این شما میبایست در ۷۰ دقیقهی باقیمانده از زمانتان به پاسخگوی ۴۰ سوال باشید. در نظر داشته باشید که شما در مجموع برای دو بخش واژگان و ریاضی نمرهی برابر با ۲۶۰ تا ۳۴۰ کسب خواهید کرد و عمدتا دانشگاههای معتبر دنیا برای پذیرش دانشجو برای این دو نمره حداقلی قائل شدهاند که این نمره معادل ۳۰۰ تا ۳۱۰ نمره است.
آزمون GRE سابجکت (GRE subject)
آزمون GRE سابجکت آزمونیست که میزان دانش زبانی شما را در مورد مفاهیم و موضوعات آکادمیک مورد سنجش قرار میدهد نمرهی این آزمون از ۲۰۰ تا ۹۹۰ بوده و در بازههای ۱۰ نمرهای تغییر میکند. یکی از تفاوتهای عمدهی این آزمون با آزمون آیلتس جنرال شیوه برگزاری این آزمون است: آزمون سابجکت فقط بهصورت کاغذی برگزار میشود و به همین دلیل فقط در برخی از مراکز آزمون جی ار ای این آزمون قابلیت برگزاری دارد.
شرایط و مدارک برای آزمون gre
متقاضیان تحصیلات تکمیلی می توانند بدون محدودیت در این آزمون شرکت نمایند تا حد نصاب نمره قابل قبول در دانشگاه مورد نظر خود را به دست آورند. افرادی می توانند در این آزمون شرکت نمایند که مقطع لیسانس خود را با موفقیت سپری کرده باشند و قصد ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی را داشته باشند. توصیه می گردد تا افرادی در این آزمون شرکت نمایند که سطح مهارت زبان انگلیسی آنها متوسط رو به بالا باشد. بسیاری از دانشگاه های معتبر دنیا کسب حداقل نمره در این آزمون را، یکی از ملاک های پذیرش قرار می دهند. افراد برای شرکت در این آزمون حداقل می بایست 21 ساله باشند. داشتن اصل پاسپورت به منظور شرکت در این آزمون الزامی است. افراد زمانی می توانند برای آزمون GRE در دو تاریخ مجزا ثبت نام نمایند که حداقل دو آزمون از یکدیگر 21 روز فاصله داشته باشند.بخش های آزمون جی آر ای جنرال (GRE General)
آزمون GRE از سه بخش کلی تشکیل شده است. بخش مربوط به رایتینگ یا Writing، لازم است در این بخش دو متن نوشته شود. یکی از رایتینگ ها مربوط به Issue است، در واقع مساله ای در این بخش مطرح شده و آزمون دهنده نظر خود را در خصوص این مسئله می نویسد. رایتینگ دیگر در خصوص Argument یا استدلال است، در این زمینه استدلالی مطرح شده و آزمون دهنده نظر خود را در خصوص این استدلال می نویسد. لازم است تا ازمون دهنده در خصوص نقاط قوت و ضعف استدلال، روش بهبود و … نظرات خود را بنویسد. افراد برای نوشتن هر کدام از متون مورد نظر خود 30 دقیقه زمان خواهند داشت.
بخش دوم مربوط به وربال یا Verbal، که در این بخش توانایی های فرد در زبان انگلیسی سنجیده خواهد شد.
بخش سوم مربوط به کوانتیتیتیو یا Quantitative است. در این بخش توانایی های مربوط به ریاضیات پایه امتحان دهنده بررسی می شود.
لیست برترین دانشگاه هایی که GRE می پذیرند
آزمون GRE آزمونی استاندارد و بین المللی است و دانشگاه های معتبر و زیادی در سرتاسر جهان پذیرش در این آزمون و کسب حداقل نمره را ملاکی برای پذیرش متقاضیان قرار می دهند. از دانشگاه های آمریکایی که نمرات GRE را به عنوان یکی از ملاک های پذیرش در نظر میگیرند می توان به دانشگاه آمریکن، بوستون، کارنگی، کانکتیکات مرکزی، داتموث، فرفیلد، جورج واشنگتن، جورج تاون، هاروارد، ماساچوست، میشیگان، اوهایو، پرینستون، رنسلر، تگزاس و … اشاره کرد.
از دانشگاه های انگلستان که نمرات GRE را به عنوان یکی از ملاک های پذیرش در نظر میگیرند می توان به دانشگاه سیتی لندن، کرانفیلد، تجارت لندن، کمبریج، کنت، لیدز، منچستر، آکسفورد و … اشاره کرد.
از دانشگاه های استرالیا که نمرات GRE را به عنوان یکی از ملاک های پذیرش در نظر میگیرند می توان به دانشگاه ملی استرالیا، دیکین، ملبورن، سیدنی و … اشاره کرد.
از دانشگاه های آلمان که نمرات GRE را به عنوان یکی از ملاک های پذیرش در نظر میگیرند می توان به دانشگاه دورتموند، گوته فرانکفورت، هایدلبرگ، هومبولت برلین، جاکوبز، کارلسروهه، بازرگانی مونیخ، فرایبورگ و … اشاره کرد.
از دانشگاه های کانادا که نمرات GRE را به عنوان یکی از ملاک های پذیرش در نظر میگیرند می توان به دانشگاه آکادیا، آلبرتا، اسقف، براندون، براک، کیپ برتون، کارلتون، دالاهو، مونترال، تجارت آیوی، لیک هد، مک گیل، مک مستر، ترنت، اتاوا، یورک، تورنتو و …. اشاره کرد.
از دانشگاه های سوئیس که نمرات GRE را به عنوان یکی از ملاک های پذیرش در نظر میگیرند می توان به دانشگاه بازرگانی لوزان، بین المللی زنو، تیلور، بازل، تجارت بین المللی متحد، برن، زوریخ و … اشاره کرد.
متقاضیان تحصیل در دانشگاه های مختلف دنیا جهت راهنمایی و پذیرش و انجام تمامی امور مربوط به پذیرش، می توانند با آکادمی سایا گروپ تماس حاصل فرمایند. این آکادمی تحت لیسانس متروپل ترکیه فعالیت می نماید و بهترین خدمات و مشاوره ها را در کوتاهترین زمان و مقرون به صرفه ترین قیمت به متقاضیان ارائه می دهد. آکادمی سایا گروپ علاوه بر اخذ پذیرش از دانشگاه های مورد نظر متقاضیان، خدماتی چون اخذ شهروندی، اخذ اقامت، دنکلیک یا معادل سازی مدارک، ترجمه مدارک، رزرو خوابگاه دانشجویی، اجاره سوئیت، افتتاح حساب بانکی در کشور خارجی و … را نیز برای دانشجویان انجام داده و از زمان پذیرش تا ادامه تحصیل در کشورهای خارجی، دانشجویان می توانند آکادمی سایا گروپ را همچون حامی در کنار خود داشته باشند.
نحوه ثبت نام در آزمون GRE General
دانشجویان و متقاضیان شرکت در آزمون GRE لازم است تا به نشانی ets.sanjesh.org مراجعه نمایند و اطلاعات شخصی مانند مشخصات فردی، نوع آزمون، تاریخ، مجری آزمون و شماره حساب بانکی خود را وارد نمایند و بابت هزینه پرداختی آزمون کد پیگیری دریافت نمایند. متقاضیان به سایت مورد نظر هدایت شده و با وارد کردن کد پیگیری ، هزینه آزمون را به حساب برگزار کننده آزمون واریز می نمایند.
مراکز مجاز به برگزاری این آزمون از طریق سازمان سنجش اعلام می شود. پس از واریز هزینه، لازم است تا اطلاعات مورد نظر را به موسسه برگزار کننده آزمون ارسال نمایید. مراحل ثبت نام در آزمون gre عبارتند از:
-
ورد به سایت ets.sanjesh.org
-
مطالعه شرایط و ضوابط اعلامی و تایید و ورود به مرحله بعد
-
تکمیل مشخصات فردی و ارسال پیامک کد پیگیری مربوط به پرداخت هزینه آزمون
-
ورود به درگاه بانک و وارد کردن کد پیگیری و پرداخت هزینه مورد نظر
-
ثبت کد پیگیری مبنی بر پرداخت هزینه آزمون و در نهایت ارسال اطلاعات برای موسسه ای که قرار است آزمون gre را برگزار نماید.
کلیه مراحل ثبت نام آزمون به صورت آنلاین و اینترنتی انجام گرفته و نیازی به مراجعه به هیچ موسسه و بانکی نخواهد بود.
قوانین و مقررات آزمون GRE
آزمون جنرال در تمامی ماه های سال برگزار می گردد، اما آزمون سابجکت تنها در ماه های سپتامبر، اکتبر و آوریل برگزار می گردد. هزینه شرکت در آزمون جنرال یا سابجکت تفاوت چندانی نداشته و برابر با 50 دلار است. در صورتی که دانشجویان پس از ثبت نام بخواهند زمان آزمون را تغییر دهند، می بایست 50 دلار اضافی بپردازند. همچنین اگر لازم باشد تا مکان انجام آزمون را نیز تغییر دهند می بایست 50 دلار هزینه اضافه پرداخت کنند. در صورت عدم شرکت در آزمون تنها نیمی از هزینه پرداختی به حساب بین المللی فرد برگشت می گردد. در صورتی که فرد از طریق موسسه یا آکادمی در این آزمون ثبت نام کرده باشد، پول برگشتی به حساب موسسه یا آکادمی مورد نظر واریز می گردد.
آزمون جنرال gre نمره منفی ندارد، اما آزمون سابجکت دارای نمره منفی است. نمره منفی آزمون سابجکت به این صورت است که به ازا هر 4 پاسخ منفی یک امتیاز از دانشجو کسر می گردد.
دلایل شرکت در آزمون GRE
دانشجویان متقاضی تحصیل در سطح مقطع تحصیلات تکمیلی، کارشناسی ارشد و دکتری جهت پذیرش در دانشگاه های خارجی می توانند در این آزمون شرکت نمایند. اغلب دانشگاه های معتبر خارجی که رشته های فنی و مهندسی، علوم پایه و انسانی را ارائه می دهند، پذیرش در این آزمون را به عنوان یکی از پارامترهای الزامی قرار می دهند.
بسیاری از دانشگاه های معتبر خارجی جهت بورسیه دانشجویان ا استعداد، علاوه بر در نظر گرفتن مدارک آیلتس و تافل دانشجویان، مدرک GRE دانشجویان را نیز مد نظر و توجه قرار می دهند. دانشگاه های معتبر خارجی با استفاده از نتایج آزمون GRE می توانند مهارت های کلامی، استدلالی، درک مطلب، ریاضیات و منطق دانشجویان را مورد ارزیابی قرار دهند.
بسیاری از دانشگاه های معتبر دنیا نمره حداقلی را برای آزمون gre در نظر می گیرند و بر حسب وجود حداقل نمره شرایط دانشجوی متقاضی را بررسی می کنند.