آزمون یوس 

متقاضیان ورود به دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه، روز به روز در حال افزایش است. روند صعودی این تقاضا سبب شده است تا سازمان آموزش عالی ترکیه (YOS) شرایطی را جهت ساماندهی به پذیرش دانشجویان در نظر گرفته و استانداردهایی را تعریف کند. یکی از شرایط لازم جهت ورود به دانشگاه های دولتی و برخی از دانشگاه های خصوص ترکیه، قبولی در آزمون یوس YOS ترکیه است. این آزمون بطور متمرکز و مرکزی زیر نظر سازمان سنجش ترکیه تحت نام آزمون TR YOS برگزار می گردد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط شرکت در این آزمون و حداقل نمره قبولی در آن تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

آزمون یوس ترکیه با عنوان (Yabancı Öğrenci Sınavı) نام آزمونی است که  فارغ التحصیلان مقطع دیپلم متوسطه تبعه های خارجی، جهت ورود به دانشگاههای  دولتی کشورترکیه شرکت کرده و بر اساس نمره و امتیاز کسب شده در آزمون yös مجاز به انتخاب رشته و پذیرش از دانشگاههای دولتی ترکیه میشوند. اغلب داوطلبان جهت آمادگی و قبولی در آزمون یوس با نمره بالای ۹۰ ، میبایستی در کلاس های یوس بصورت دوره های حضوری یا آنلاین شرکت کنند.

آزمون یوس چیست؟

یکی از آزمون های لازم جهت ورود به دانشگاه های ترکیه آزمون یوس است. دانشگاه های دولتی و برخی از دانشگاه های خصوصی، این آزمون را از افراد غیر ترک می گیرند تا آنها را برای پذیرش در مقطع بعد از دیپلم (کارشناسی) پذیرش نمایند. اغلب این آزمون در بازه زمانی بین اسفند تا خرداد ماه برگزار می شود. دفترچه مربوط به سوالات آزمون مطابق با درخواست متقاضیان به زبان ترکی یا انگلیسی ارائه می گردد.

تا سال 2010 آزمون یوس بطور سراسری و توسط موسسه OSYM (مشابه سازمان سنجش کشور) انجام می گرفت. از سال 2011 تا 2022 دانشگاه های مختلف با بهره گیری از نحوه آزمون OSYM، این آزمون را بطور جداگانه و مجزا برگزار می کردند. از سال 2022 به بعد آزمون TR YOS توسط سازمان OSYM برگزار می گردد.

شرایط لازم برای شرکت در آزمون یوس ترکیه

زمانی متقاضیان تحصیل در دانشگاه های ترکیه می توانند در آزمون یوس شرکت نمایند که تمامی شرایط ذیل را داشته باشند. در صورتی که متقاضی حتی یک شرط از شرایط یاد شده را نداشته باشد، قادر به شرکت در آزمون YOS نخواهد بود. این شرایط عبارتند از:

  • شرکت در این آزمون محدودیت سنی ندارد و تمامی افرادی که در مقطع نظان قدیم مدرک پیش دانشگاهی کسب کرده و یا در نظام جدید مقطع دوازدهم را با موفقیت پشت سر گذاشته باشند، این امکان را خواهند داشت تا در آزمون شرکت نمایند. حتی دانش آموزان پایه دوازدهم که همچنان مشغول به تحصیل هستند، نیز می توانند در این آزمون شرکت نمایند، البته لازم است تا گواهی اشتغال به تحصیل خود را جهت شرکت در آزمون ضمیمه نمایند. 
  • آزمون یوس مخصوص متقاضیان غیر ترک است، لذا داشتن پاسپورت معتبر با تاریخ انقضای مشخص می توانند در این آزمون شرکت نمایند.
  • این آزمون صرفاً مربوط به خارجیان و افراد غیر ترک تبار است . ساکنین ترکیه که اصالت ترکی داشته و پاسپورت کشور ترکیه را دارند، نمی توانند در این آزمون شرکت نمایند.
  • تابعین کشور ترکیه تنها زمانی می توانند در این آزمون شرکت نمایند که 3 سال آخر دوران تحصیل خود را در کشوری غیر از ترکیه سپری کرده باشند.

قبول نشدن در ازمون yos

متقاضیانی که در این آزمون نمره لازم را کسب نکنند می توانند در دوره های بعدی این آزمون ثبت نام کرده و در خصوص تعداد دفعات ثبت نام هیچ محدودیتی وجود ندارد. حتی متقاضیان می توانند در آزمون یوس دانشگاه های زیادی در یک سال مشخص ثبت نام کنند و حتی می توانند این کار را در سالیان متمادی انجام دهند تا نمره قبولی لازم جهت پذیرش در دانشگاه های ترکیه را به دست آورند.

بصورت کلی آزمون یوس به منظور حضور و پذیرش در دانشگاههای دولتی ترکیه برگزار میگردد.

آزمون یوس سالیانه یکبار در بازه زمانی فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه برگزار می گردد.

این آزمون در روزهای اعلام شده توسط هر دانشگاه بصورت مجزا و در حوزه اصلی همان دانشگاه مربوطه برگزار میشود. البته با توجه به بخشنامه جدید سازمان یوک ترکیه برنامه ریزی بر این اساس است که آزمون یا یوس مرکزی برگزار گردد. تاکنون در زمان نگارش مقاله جزئیات این بخشنامه اعلام نشده است، لذا به محض دریافت اطلاعات بیشتر اطلاع رسانی انجام خواهد شد.

دفترچه سوالات آزمون یوس به زبان های ترکی استانبولی و انگلیسی طراحی و ارائه داده می شود که داوطلبین هنگام ثبت نام، زبان آزمون را انتخاب میکنند. (در بعضی از آزمونهای یوس دانشگاههای ترکیه، تست ها به زبان فارسی نیز طراحی میشود. اما در مجموع نود درصد عبارات و سوالات yös برمبنای اعداد و ارقام میباشد و داوطلبین نیازی به خواندن متن نخواهند داشت.)

کلاسهای یوس مجموعه سایا به نمایندگی متروپل آنکارا از ابتدای پاییز شروع و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد. زمانبندی ثبت نام امتحان یوس از بهمن ماه شروع شده و گاها به مدت یک الی دو ماه (تا فروردین ماه) بصورت مجزا نسبت به تاریخ اعلامی هر دانشگاه بطول میانجامد.

زمان ثبت نام و تاریخ برگزاری آزمون YOS

آزمون YOS دانشگاه های ترکیه در شهرهای بزرگ این کشور مانند استانبول، آنکارا، ازمیر و … برگزار می گردد. پیشتر در سال های قبل از 2010 این آزمون بطور مجتمع و یکبار در سال برگزار می گردید، اما بعد از سال 2022 این آزمون بصورت سراسری و مجتمع دو بار در سال در بازه زمانی بین اسفند تا خرداد برگزار می گردد. متقاضیان شرکت در این آزمون می بایست از بهمن ماه نسبت به ثبت نام در این آزمون اقدام نمایند. مدت زمان ثبت نام اغلب تا یک ماه پیش از برگزاری آزمون ادامه خواهد داشت. متقاضیان پذیرش در این آزمون می بایست طوری برنامه ریزی نمایند که تا دیماه خود را برای شرکت در این آزمون آماده کنند.
اگرچه در سالیان قبل در شهرهای تهران و تبریز نیز این آزمون برگزار می شد، اما توصیه اغلب کارشناسان برای پذیرش در این آزمون بدون قید و شرط، شرکت در این آزمون در ترکیه است. متقاضیان جهت شرکت در این آزمون می بایست در زمان مشخص در وب سایت OSYM ثبت نام نمایند. در پایان ثبت نام، آدرس ایمیلی از ثبت نام کننده دریافت می شود و شماره ثبت نام یا همان شماره داوطلب برای شرکت در آزمون برای وی ایمیل خواهد شد.

آزمون شامل چه بخش هایی است؟

آزمون یوس شامل سوالات {ریاضی ، هندسه ، هوش} در سطح دبیرستان می باشد. اکثرا شامل ۸۰ سوال می باشد که حاوی ۴۰ سوال هوش ، ۳۵ سوال ریاضی و ۵ سوال هندسه می باشد. البته در بعضی از دانشگاهها ممکن است تعداد سوالات آزمون یوس بیشتر و یا کمتر از ۸۰ سوال باشد. (بطور مثال سوالات درس ریاضی میتواند بیشتر از ۳۵ سوال باشد.) مدت زمان پاسخگویی به تست های آزمون یوس، ۱۰۰ تا ۱۲۰ دقیقه نسبت به سیاستگذاری هر دانشگاه متفاوت میباشد.

هزینه ثبت نام آزمون یوس ترکیه

فرایند ثبت نام در آزمون یوس بصورت آنلاین و اینترنتی است. تمامی هزینه های این آزمون بصورت آنلاین از حساب بانک های ترکیه انجام می پذیرد. هزینه شرکت در این آزمون به صورت لیر و گاهی به صورت دلار یا یورو پرداخت می شود. هزینه آزمون یوس برای قبولی در دانشگاه های مختلف متفاوت است. اغلب این هزینه بین 600 تا 1500 لیر متغیر است.
متقاضیان ثبت نام در دانشگاه های ترکیه و شرکت در آزمون یوس برای قبولی در دانشگاه های دولتی و برخی دانشگاه های خصوصی ترکیه به منظور تسهیل فرایند ثبت نام و اطمینان نسبت به درستی انجام این فرایند می توانند از آکادمی سایا گروپ مشاوره و کمک بگیرند. این آکادمی تحت لیسانس متروپل ترکیه فعالیت می کند. این مجموعه در سال 1390 با ارائه خدمات مشاوره و پذیرش دانشجویان در دانشگاه های ترکیه فعالیت خود را آغاز نمود. آکادمی سایا گروپ در زمینه های مختلفی چون ترجمه مدارک، اجاره سوئیت و رزرو خوابگاه دانشجویی جهت اقامت متقاضیان تحصیل در ترکیه، ثبت شرکت در این کشور، افتتاح حساب بانکی، معادل سازی و یا دنکلیک مدارک، اخذ اقامت ترکیه، اخذ شهروندی این کشور، اخذ ویزای دانشجویی و … فعالیت می کند. متقاضیان تحصیل در دانشگاه های مختلف ترکیه می توانند از زمان ثبت نام نا در دوران تحصیل در این کشور از خدمات سایا گروپ استفاده نمایند و اطمینان داشته باشند که این مجموعه بهترین و باکیفیت ترین خدمات را در کوتاه ترین زمان ممکن و مقرون به صرفه ترین قیمت به متقاضیان ارائه می دهد.

آزمون YOS سخت است؟

برای این که خیال شما را راحت کنیم باید گفت که «آزمون یوس بسیار آسان تر از کنکور ایران است.» متأسفانه بسیاری از متقاضیان و دانشجویان ایرانی باورهای نادرستی در مورد این آزمون دارند. آزمون یوس فقط از 3 بخش هوش، هندسه و ریاضی تشکیل شده است. سؤالات هوش آزمون را همه ایرانی ها بالای 90 و اکثراً 100 می زنند. سؤالات هندسه موضوعات محدودی را شامل می شود و شما می توانید با 6ماه زمان گذاشتن تسلط کافی به دست آورید. تست های ریاضی آزمون هم بسیار ساده تر از تست های کنکور ایران است و حتی برخی سؤالات مربوط به دوران راهنمایی کتاب های ایران هستند. در نتیجه شما می توانید با تمرین سؤالات و شرکت در یک دوره آموزشی یوس در عرض 6 الی 9 ماه به صورت 100 درصد خودتان را برای آزمون yos ترکیه آماده کنید.

برای موفقیت هر چه بهتر در آزمون یوس باید از منابع و کلاس های آمادگی مناسب استفاده کنید. مباحث ریاضی و هندسه آزمون اکثراً به تمرین و تکرار زیادی نیاز دارد و استادی که بتواند روش های تست زنی را به شما یاد دهد. کلاس های آمادگی آزمون yos در سرتاسر ایران و ترکیه برگزار می شود. هزینه کلاس های حضوری در ایران از 30 میلیون تا 50 میلیون متغیر است و در ترکیه حدود 4000 تا 7000 دلار است. کلاس های آمادگی yos می تواند تأثیر بسزایی در کسب نمره بالا برای شما داشته باشد.

به منظور دریافت مشاوره رایگان و ثبت نام در کلاس‌ها و آزمون یوس (YOS)، فقط کافیست به مشاوران ما پیام دهید.

 و یا فرم مشخصات را پر کرده تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

فرم مشخصات

    ساختار و تعداد سوال های آزمون YOS

    آزمون یوس شامل 80 تا 100 سوال است که درقالب 3 بخش به متقاضیان ارائه می شود، البته این تعداد سوالات ثابت نبوده و در برخی موارد اندکی کمتر یا بیشتر از این تعداد ارائه می گردد. این بخش ها عبارتند از:
    بخش مربوط به ریاضیات که در حدود 35 سوال دارد.
    بخش مربوط به هوش، که 40 سوال از آزمون یوس را به خود اختصاص می دهد. (سوالت مربوط به منطق و پرابلم نیز در این بخش قرار می گیرند).
    بخش هندسه که تنها 5 سوال دارد.
    آزمون یوس با دروس دبیرستان دانش آموزان ایرانی وجوه مشترک فراوانی داشته و مطالب این آزمون با مطالب تحصیل شده در دوران دبیرستان، مطابقت های 90 درصد به بالا دارد. متقاضیان قبولی در این آزمون می بایست در دروس ریاضی، هندسی، هوش، منطق عددی و درک مطلب آمادگی لازم را به دست آورند. ضریب سوالات آزمون یوس در دانشگاه های مختلف متغیر است و زمان پاسخگویی به این سوالات بین 80 تا 100 دقیقه است. زمان ارائه نتایج نیز متفاوت بوده و در بازه زمانی اواسط خرداد تا اواسط مرداد انجام می گیرد. متقاضیان در صورت قبولی در این آزمون می توانند در ترم پاییزی دانشگاه ثبت نام نمایند.
    متقاضیان جهت آمادگی در بخش ریاضیات لازم است تا در خصوص چهار عمل اصلی در اعداد اعشاری و گویا، رادیکال ها و اعداد نمایی، مباحث مربوط به نسبت ها و حل معادلات آنها، مبحث ساده سازی معادلات و حل آن ها، مباحث مربوط به حل معادلات دو و سه مجهولی درجه یک، عملگرهای منطقی و مباحث مربوط به آنها، مجموعه ها به همراه مسائل آنها، توابع، مشتق، انتگرال و … خود را تقویت نمایند.
    همچنین لازم است تا متقاضیان در خصوص مباحث هندسه چون دایره و نحوه محاسبه مساحت آن، مثلث و مباحث آن، مربع، مستطیل، ذوزنقه و چند ضلعی ها به همراه تمامی مسائل مربوط به آنها نیز خود را تقویت کنند. درصد زیادی از سوالات آزمون یوس را سوالات مربوط به هوش تشکیل می دهد. در این بخش مباحثی مانند شمارش تعداد اشکال، استفاده از اشکال و یافتن گزینه مناسب بین آنها، رابطه بین حروف و اعداد، محاسبه مسافت در اشکال و …مطرح می شود و متقاضیان می بایست در این مباحث جهت تقویت خود برنامه ریزی نمایند.

    حداقل نمره قبولی در آزمون یوس در رشته های مختلف

    حداقل نمره قبولی آزمون یوس جهت پذیرش در رشته های مختلف متفاوت است. متقاضیان تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی می بایست حداقل نمره 95 را کسب نمایند. متقاضیان جهت تحصیل در سایر رشته های پزشکی و پیراپزشکی لازم است تا حداقل نمره 80 را کسب نمایند. متقاضیان تحصیل در رشته های 4 ساله ای مانند مهندسی طراحی و سایر رشته های علوم انسانی می بایست حداقل نمره 75 را کسب نمایند. همچنین به منظور تحصیل در رشته هایی که طول دوره آن 2 سال است لازم است تا حداقل نمره 60 اخذ گردد.

    مدارک لازم جهت شرکت در آزمون یوس دانشگاه های ترکیه

    مدارک لازم برای ثبت نام در آزمون عبارتند از:
    یک قطعه عکس مطابق با استانداردهای تعریف شده
    اسکن واضح از گذرنامه و کارت ملی متقاضیان تحصیل
    اسکنی واضح از دیپلم و یا مدرک پیش دانشگاهی (دانش آموزانی که در پایه دوازدهم مشغول به تحصیل هستند می توانند با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل در این آزمون ثبت نام نمایند)
    ریز نمرات مربوط به سه سال دوران دبیرستان به همراه ریز نمرات سال دوازدهم و یا در صورت محصل بودن در دوره دوازدهم، ارائه کارنامه ترم اول جهت شرکت در آزمون یوس مورد نیاز است.
    فیش واریزی هزینه مربوط به آزمون که می بایست از حساب های بانکی ترکیه پرداخت شود.