شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه با مدرک دیپلم شامل داشتن معدل بالا، ارائه مدارک تحصیلی معتبر و تسلط به زبان ترکی یا انگلیسی است. متقاضیان با مدرک دیپلم میتوانند با رعایت این شرایط از بورسیههای دولتی و دانشگاهی ترکیه برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر بهرهمند شوند.
شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه با مدرک دیپلم شامل موارد زیر است:
- معدل دیپلم بالا: حداقل معدل ۱۴ یا بالاتر.
- سن مناسب: حداکثر ۲۱ سال برای مقطع کارشناسی.
- تسلط به زبان: ارائه مدرک زبان ترکی (TÖMER) یا انگلیسی (TOEFL یا IELTS).
- مدارک لازم: تکمیل فرم درخواست، ارائه توصیهنامهها و انگیزهنامه.
- سلامت جسمی و روحی: برخورداری از سلامت کامل.
- عدم داشتن تابعیت ترکیه: متقاضی نباید شهروند ترکیه باشد.
- شرکت در آزمون و مصاحبه: قبولی در مراحل ارزیابی بورسیه.
بورسیه تحصیلی ترکیه با مدرک دیپلم و مدارک لازم جهت پذیرش در دانشگاه های ترکیه از دغدغه های اغلب دختران و پسران جوانی است که به تازگی مدرک دیپلم خود را اخذ کرده اند. ارائه مدرک دیپلم ترجمه شده به زبان ترکی یا انگلیسی، ریز نمرات، توصیه نامه استاد، انگیزه نامه و … از مواردی است که افراد جهت ادامه تحصیل در هر مقطعی در ترکیه می بایست ارائه نمایند.
کلا دو مسیر کلی برای دریافت بورسیه ترکیه با مدرک دیپلم وجود دارد:
شرایط پذیرش بدون آزمون:
- داشتن مدرک دیپلم معتبر با معدل حداقل 12 (برای رشتههای غیرپزشکی) و 14 (برای رشتههای پزشکی)
- ارائه مدرک زبان معتبر مانند تافل، آیلتس یا تومر با نمره قابل قبول (حداقل نمره بسته به دانشگاه و رشته متفاوت است)
شرایط پذیرش با آزمون:
- شرکت در آزمون ورودی YOS یا SAT
- کسب نمره قابل قبول در آزمون
- داشتن مدرک دیپلم معتبر با معدل حداقل 12
البته در کنار تمامی این مدارک محدودیت های سنی نیز در دانشگاه های ترکیه وجود دارد به این صورت که شرایط بورسیه تحصیلی با مدرک دیپلم در ترکیه حداکثر سن 21 سال را می طلبد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بورسیه تحصیلی ترکیه به لینک زیر مراجعه فرمایید.
تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
کشور ترکیه به دلیل نزدیکی به ایران، داشتن حدود 200 دانشگاه (دانشگاه های ترکیه)، امکان ادامه تحصیل با هزینه ای کمتر در مقایسه با کشورهای اروپایی، امکان تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی و … خاستگاه تحصیلی بسیاری از جوانان ایرانی است. بسیاری از دبیرستانی ها پس از اخذ دیپلم جهت ادامه تحصیلی کشور ترکیه را انتخاب می کنند.
جوانان جهت ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم در ابتدا لازم است تا رشته تحصیلی و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب نمایند و در ادامه به دنبال آماده سازی شرایط لازم پذیرش در دانشگاه مورد نظر خود باشند.علاوه بر شرایط اختصاصی هر دانشگاه جهت پذیرش دانشجو، داشتن مدارکی نظیر دیپلم 12 ساله و معادل آن، ریز نمرات تحصیلی و مدرک مهارت زیان از شرایط عمومی جهت پذیرش دانشجویان بینالمللی در ترکیه است.
جهت تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم، افراد می بایست تحصیلات دوران دبیرستان خود را به پایان رسانده و علاوه بر داشتن مدرک دیپلم، ریز نمرات دروس خود را نیز داشته باشند. امکان ادامه تحصیل در این کشور به زبان ترکی و انگلیسی امکان پذیر است و این مزیت کار را برای ایرانیانی که تا حدودی به زبان ترکی تسلط دارند، آسان می کند.
جهت ورود به برخی دانشگاه ها و ادامه تحصیل در رشته هایی خاص بنا به نوع دانشگاه آزمون های مختلفی از افراد اخذ می شود. آزمون YOS، SAT، GRE و ALES از جمله این آزمون ها هستند. در آزمون YOS سوالاتی در زمینه ریاضی، هوش، هندسی و زبان ترکی از افراد پرسیده می شود. در آزمون SAT سوالاتی در خصوص ریاضیات و خواندن و نوشتن به زبان انگلیسی از افراد پرسیده خواهد شد. آزمون GRE که برخی از دانشگاه های ترکیه آن را برگزار میکنند بر روی ریاضات، تحلیل و ویژگان تمرکز داشته و در نهایت آزمون ALED دارای دو بخش مجزای زیان و محاسباتی است. افرادی که حد نصاب نمره را از هر کدام از آزمون های فوق کسب می کنند می بایست مستند کتبی قبولی خود را جهت دریافت پاسپورت تحصیلی به وزارت خارجه ترکیه ارائه دهد.
شرایط ورود به دانشگاه ترکیه با دیپلم برای بورسیه
کلا دو تا روش هست برای بورسیه به دانشگاه های ترکیه با مدرک دیپلم یکی معدل بالا و نمرات عالی که دانشگاه مورد تایید باشه و قبول شدن تو ارمون های ورودی که مثل yos برگذار میشود.
با توجه به دانشگاه های زیادی که در کشور ترکیه وجود دارد، افراد می توانند با توجه به شرایط خود جهت پذیرش در دانشگاه های مختلف اقدام کنند. اغلب دانشگاه ها شرایط متفاوتی را جهت پذیرش دانشجویانی بهتر و باکیفیت تر قرار می دهند. برخی از شرایط ورود به دانشگاه های برتر ترکیه با مدرک دیپلم عبارتند از:
داشتن معدل و نمرات بالا: اغلب دانشگاه های برتر ترکیه حد معدل بین 15 تا 20 دیپلم را جهت پذیرش قرار می دهند. برخی دانشگاه ها جهت پذیرش دانشجو در رشته هایی خاص نظیر پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی (تحصیل پزشکی در ترکیه)و … شرایط سخت تری را قرار داده و برای دروسی مانند زیست، شیمی، ریاضی، فیزیک و … حد نمره در نظر می گیرند.
آزمون ورودی: برخی از دانشگاه های بدون کنکور ترکیه جهت پذیرش دانشجویانی با مدرک دیپلم، علاوه بر تعیین حد و حدود معدل و تعیین بازه برخی از نمرات درسی، آزمون ورودی برگزار کرده و دانشجویان مورد نظر و استاندارد خود را از میان آزمون دهندگان انتخاب می کنند. یکی از آزمون های متداول برای پذیرش در رشته هایی خاص، آزمون YOS یا یوس است. این آزمون شامل 100 سوال در زمینه هندسه، هوش، ریاضی و مهارت در زبان ترکی و انگلیسی و … است. آزمون دیگری که اغلب دانشگاههای انگلیسی زبان برگزار می کنند، آزمون SAT است. این آزمون به دو بخش عمومی و اختصاصی تقسیم می شود و به زبان انگلیسی برگزار می شود. دروسی مانند ریاضی، درک مطلب و نگارش از مهمترین قسمت های این آزمون است. نمره قبولی در این آزمون بین 400 تا 1600 است. هرچه سطح دانشگاه بالاتر باشد، نمره مورد پذیرش بالاتر بوده و نزدیک به 1300 خواهد بود.
در اختیار داشتن مدرک زبان: یکی از شرایط لازم جهت تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم داشتن مدرک زبان ترکی یا آزمون TOMER و داشتن مدرک زبان TOEFL یا IELTS است.
ولی برای اطلاع از تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان که میتوانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
مدارک لازم برای بورسیه در ترکیه با دیپلم
جوانان جهت تحصیل در ترکیه با به همراه داشتن مدرک دیپلم ترجمه شده به زبان ترکی یا انگلیسی، لازم است تا مدارک دیگری نظیر ریز نمرات، مدرک زبان انگلیسی و یا ترکی و … در اختیار داشته باشند که برخی عبارتند از:
- پاسپورت معتبر
- عکس مطابق با استانداردهای تعریف شده
- توصیه نامه
- انگیزه نامه
- رزومه
- گواهی سلامت پزشکی
- گواهی تمکن مالی
هزینه بورسیه تحصیلی ترکیه با مدرک دیپلم
یکی از مزایای کشور ترکیه جهت تحصیل دانشجویان با مدرک دیپلم، بورسیه های تحصیلی است که این کشور برای دانشجویان خود در نظر گرفته است. لازم به ذکر است که درصد بالایی از بورسیه های تحصیلی به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و تحصیلات تکمیلی اختصاص می یابد اما دانشجویان مقطع کارشناسی نیز از این مزیت بی نصیب نخواهند بود.دانشجویانی که از بورسیه های تحصیلی ترکیه استفاده می کنند می توانند تحصیلات خود را بطور رایگان و یا با هزینه هایی بسیار اندک انجام دهند.
بورسیه های تحصیلی ترکیه به دو صورت فاند و فول فاند به دانشجویان ارائه می گردد. حالت فول فاند 100 درصد هزینه های تحصیلات دانشجویان را پوشش می دهد، اما حالت فاند تنها بخشی از هزینه تحصیلات دانشجویان را پاسخگو بوده و مابقی هزینه ها می بایست به صورت شخصی و از سوی دانشجویان انجام پذیرد. برای فهمیدن هزینه تحصیل در ترکیه به تومان به مقاله مربوط مراجعه کنید
شرایط سنی تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
دانش آموزان دارای مدرک دیپلم در صورتیکه در دانشگاه های ایرانی پذیرفته نشوند و یا قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته باشند،می توانند از تحصیل در ترکیه با حداقل مدرک دیپلم بهره مند شوند. یکی از الزامات دانشگاه های ترکیه جهت پذیرش دانشجویان استاندارد سنی است. اگرچه دانشگاه های مختلف ترکیه شرایط سنی متفاوتی را جهت پذیرش در نظر میگیرند، اما اغلب دانشگاه ها جهت پذیرش دانشجویان در مقاطع مختلف و بهره مندی آنها از بورسیه تحصیلی شرایط سنی زیر را در نظر میگیرند که عبارتند از:
ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی با حداکثر سن 21 سال
ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به صورت بورسیه در دانشگاه های مختلف با حداکثر سن 30 سال
ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی و دکتری با حداکثر سن 35 سال
نکات مهم برای بورسیه تحصیلی در ترکیه با مدرک دیپلم
متقاضیان تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم لازم است تا نکات زیر را مورد توجه قرار دهند:
فرم درخواست: متقاضیان ابتدا می بایست رشته و دانشگاه مورد نظر خود انتخاب کرده و در نهایت به سایت دانشگاه منتخب مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را برای دانشگاه ارسال نمایند. دیپلم ترجمه شده، ریز نمرات، رزومه و … از مدارک مورد نیازی است که لازم است در سایت دانشگاه بارگذاری شود. دیپلم ارائه شده به دانشگاه حتماً می بایست به زبان ترکی و یا انگلیسی ترجمه شده باشد.
مدرک دیپلم ترجمه شده به زبان انگلیسی یا ترکی: دانش آموزان می توانند در انتهای تحصیل خود و پس از اخذ مدرک دیپلم یا در میانه نیمسال دوم تحصیلی جهت تحصیل در ترکیه اقدام کرده و مدارک خود را ارسال نمایند.
ریزنمرات تحصیلی: متقاضیان تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم لازم است تا ریز نمرات 3 سال آخر تحصیل خود را ترجمه و به دانشگاه منتخب خود ارائه نمایند. ریز نمرات کلاس های 10، 11 و 12 جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاههای ترکیه الزامی است.
گواهی تمکن مالی: متقاضیان تحصیل در دانشگاه های ترکیه لازم است تا از بانکی که حساب دارند گواهی تمکن مالی دریافت و به دانشگاه خود ارائه نمایند.
انگیزه نامه و توصیه نامه در پذیرش دانشجو در دانشگاه مورد نظر نقش زیادی دارد. منظور از انگیزه نامه، فرمی است که در آن دانشجو هدف و انگیزه خود از ادامه تحصیل و انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر اعلام می نماید. توصیه نامه که می بایست توسط یکی از اساتید قبلی دانشجو تهیه شده باشد نشان دهنده سوابق و فعالیت های علمی دانش آموز در طول دوران تحصیل به ویژه 3 سال آخر تحصیلی است.
چه کسانی شامل حق تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم می باشند
تمامی متقاضیانی که دارای مدرک دیپلم باشند می توانند جهت پذیرش از دانشگاه های ترکیه اقدام نمایند. کافی است پس از انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر مدارکی را که مهمترین آن ها ترجمه شده مدرک دیپلم و ریز نمرات 3 سال آخر تحصیلی است را در سایت رسمی دانشگاه بارگذاری کرده و منتظر بررسی دانشگاه و ارسال جواب بمانند. برخی دانشگاه ها علاوه بر مدارک استاندارد بیان شده دارای آزمون ورودی نیز هستند.
محدودیت سنی از دیگر مواردی است که جهت ادامه تحصیل با مدرک دیپلم لازم است.برای مثال فردی 40 ساله با مدرک دیپلم نمی تواند برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور ترکیه اقدام نماید. حداکثر سن مجاز جهت تقاضای تحصیلی در مقطع کارشناسی در ترکیه 21 سال است.
علاوه بر مدارک و شرایط سنی بالا، برخی از دانشگاهها جهت پذیرش و امکان تحصیل در خود آزمون های ورودی را برگزار می کنند. از جمله آزمون های ورودی آزمون YOS است. در این آزمون سوالاتی در خصوص ریاضیات، فیزیک و زبان ترکی از افراد پرسیده می شود که پس از کسب نمره قبولی افراد می توانند در دانشگاه مورد نظر خود پذیرش شوند.
قوانین ترکیه برای بورسیه تحصیلی افراد با مدرک دیپلم
ترکیه جهت ادامه تحصیل افراد در مقاطع مختلف به آنها ویزای تحصیلی ارائه می دهد تا در مدت زمان تحصیل در ترکیه رفاه و آسایش کامل برخوردار باشند. از مدارک لازم برای ویزای تحصیلی ترکیه عبارت است از:
نامه مورد تایید دانشگاه که نشان دهنده پذیرش دانشجوی مورد نظر است.
سوابق تحصیلی افراد به صورت ترجمه شده به زبان ترکی شامل مدرک دیپلم و ریز نمرات مربوط به 3 سال آخر تحصیل
ارائه مدرکی مبنی بر اخذ حد نصاب نمره از دانشگاه منتخب دانشجو در آزمون ورودی
- داشتن پاسپورت معتبر
- گواهی تمکن مالی
- مدارک مربوط به زبان انگلیسی یا ترکی
- رزومه تحصیلی قوی
- توصیه نامه استاد
- انگیزه نامه قوی
نحوه اخذ بورسیه تحصیلی کشور ترکیه با مدرک دیپلم
دانشگاه های مختلف کشور ترکیه سالانه دانشجویانی را به صورت فاند یا فول فاند بورسیه می کنند. در این شرایط دانشگاه هزینه سالانه ای را با تخفیفات ویژه برای دانشجویان به ویژه دانشجویان بین المللی از سایر کشورها در نظر می گیرد. هرچند استفاده از بورسیه تحصیلی برای دانشجویان کارشناسی ارشد بیشتر است، اما دانشجویان مقطع کارشناسی نیز از آن بی بهره نخواهند بود. در حالت فول فاند تمامی هزینه ها شامل شهریه دانشگاه، هزینه اقامت، حمل و نقل، بیمه، هزینه های مواد غذایی و … توسط دانشگاه تامین شده و در اختیار دانشجو قرار داده می شود، اما در بورسیه فاند تنها درصدی از هزینه های دانشجو تامین شده و مابقی هزینه ها توسط خود دانشجو تامین خواهد شد. اولین قدم جهت پذیرش بورسیه و ادامه تحصیل در کشور ترکیه انتخاب رشته و دانشگاه مورد نظر و آپلود مدارک مورد نیاز در سایت دانشگاه انتخاب شده است. دیپلم ترجمه شده به زبان ترکی و یا انگلیسی، ریز نمرات سه سال آخر تحصیلی و توصیه نامه، رزومه و انگیزه نامه از مهمترین مدارکی است که لازم است از سوی متقاضیان تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم در بهترین دانشگاه های ترکیه منتخبشان بارگذاری شود. دانشگاه مدارک متقاضی را در بازه زمانی مشخصی بررسی کرده و در صورت موافقت فرآیند پذیرش دانشجو د ارائه بورسیه به وی ادامه خواهد یافت.
متقاضیان تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و اخذ بورسیه تحصیلی از این کشور و ادامه تحصیل در این کشور می توانند از گروه تخصصی سایا در این زمینه بهره بگیرند. این مجموعه توانمند و با سابقه از سال 1390 خدمات خود در زمینه مشاوره و پذیرش دانشجو در کشور ترکیه را آغاز کرد.مجموعه سایا با ثبت شرکت سایا گروپ و اخذ نمایندگی از گروه معتبر متروپل ترکیه فعالیت های خود را در زمینه اعزام دانش آموز و دانشجو به ترکیه، پذیرش شهروندی ترکیه، اخذ اقامت ترکیه و … بسط و گسترش داد. متقاضیان تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم می توانند با این شرکت تماس گرفته و از خدمات مشاوره ای این شرکت استفاده نمایند.
سوالای متداول برای بورسیه تحصیلی در ترکیه با مدرک دیپلم
آیا داشتن مدرک دیپلم برای بورسیه تحصیلی ترکیه ضروری است؟
بله، معمولاً برای شرکت در برنامههای بورسیه ترکیه برای تحصیل در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری، داشتن مدرک دیپلم یکی از الزامات است
چه میزان معدل مورد نیاز برای بورسیه تحصیلی ترکیه است؟
معدل مورد نیاز برای بورسیه تحصیلی ترکیه ممکن است بسته به برنامه و دانشگاه متغیر باشد، اما عموماً معدل بالایی (معمولاً بیشتر از 75 یا معادل آن) لازم است
آیا مهارتهای زبانی خاصی مورد نیاز است؟
بله، برای شرکت در برنامههای بورسیه تحصیلی ترکیه، داوطلبان باید مهارتهای زبانی خوبی داشته باشند. برای دانشگاههای ترکیه، معمولاً مهارت زبان ترکی یا انگلیسی لازم است
چگونه میتوان درخواست بورسیه را ارسال کرد؟
برای ارسال درخواست بورسیه ترکیه، معمولاً باید از طریق پلتفرم آنلاین مربوطه (معمولاً سایت سابقه) درخواست خود را ثبت کنید و مدارک مورد نیاز را به همراه آن ارسال کنید
آیا هزینههای تحصیل در ترکیه برای دیپلم داران تماماً توسط بورسیه پوشش داده میشود؟
بله، بورسیه ترکیه عموماً شامل شهریه دوره تحصیلی، هزینههای اسکان، بیمه سلامت و مخارج معیشتی میشود، اما برخی مخارج مانند هزینههای تفریحی بر عهده دانشجو است.